Innoveren? Lees het boek ‘Eerste Hulp bij Innovatie’

Innoveren? Lees het boek ‘Eerste Hulp bij Innovatie’

Redactie Baaz

Wat is innovatie nu precies en wanneer moet je dat doen? Hoe pak je het aan en hoe zit het met subsidies? Eén ding is zeker: innoveren is belangrijk. Innovatieve ondernemingen zijn namelijk winstgevender dan bedrijven die niet innoveren. Om bedrijven op weg te helpen met vernieuwen, namen TNO en MKB-Nederland het initiatief voor het boek ‘Eerste Hulp bij Innovatie’.

Bedrijven die niet vernieuwen zullen hun concurrentiepositie en uiteindelijk hun bestaansrecht verliezen, zo blijkt uit onderzoek van onder meer TNO en de Erasmus Universiteit. ‘Je moet slim inspelen op de toekomstige vraag van de markt. Veranderingen gaan soms razendsnel, daar moet je als ondernemers op voorbereid zijn’, aldus Erik Ham, directeur mkb bij TNO. Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland, voegt daaraan toe: ‘Innoveren is noodzakelijk, maar innoveren is niet vanzelfsprekend en voor velen onbekend terrein.’ Omdat innoveren voor veel ondernemers nog onbekend terrein is, hebben TNO en MKB-Nederland een boek over dit onderwerp gemaakt met onder meer nuttige tips en inspirerende ondernemersverhalen.

Inspelen op veranderende vraag

Als je het woord innoveren hoort, dan denk je al snel aan technologische vernieuwingen, zoals de nieuwe iPhone of een intelligente thermostaat. Zulke innovaties zijn direct zichtbaar, maar innoveren is meer. Denk bijvoorbeeld ook aan het inspelen op een veranderende vraag vanuit de markt of aan maatschappelijke ontwikkelingen. Of het aanpassen van processen en werkwijzen of het verbeteren van je productieproces. Dit valt ook allemaal onder innoveren.

Gratis e-book

Wil je het boek graag lezen? Je kunt het hier gratis als e-book downloaden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie