Innovatieve en duurzame materialen om je kantoor te verbouwen

Innovatieve en duurzame materialen om je kantoor te verbouwen

Redactie Baaz

Een kantoorverbouwing doe je niet van de ene op de andere dag. Het is een proces dat meerdere fasen kent. Vaak begint het bij het maken van een ontwerp, om er vervolgens een planning op los te laten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sloop, interieurinrichting en elektriciteit. Het is duidelijk dat een kantoorverbouwing tijd en energie kost. Wat het extra uitdagend maakt, is dat het tegenwoordig ook steeds belangrijker wordt om rekening te houden met de duurzaamheid. Niet alleen voor het milieu, maar zeker ook voor je eigen portemonnee. Gelukkig zijn er genoeg manieren om je kantoorverbouwing duurzaam te laten verlopen en dat is precies waar we het in dit artikel over gaan hebben. Je ontdekt twee materialen die je misschien niet direct verwacht, maar waarmee je je kantoor een stuk duurzamer maakt.

Gerecycled metaal, glas en hout

Als je aan duurzaamheid denkt, denk je al snel aan recycling. Recycling? Dat wil zeggen dat gebruikte materialen opnieuw worden verwerkt om te hergebruiken. Je kunt je wel voorstellen dat dit een stuk duurzamer is dan het opnieuw produceren van materialen. Voorbeelden van materialen die vaak gerecycled worden zijn metaal, glas en hout. Dat komt doordat ze goed verwerkbaar zijn en weer tot uitstekende conditie kunnen worden omgevormd, zelfs wanneer je ze jarenlang voor iets anders hebt gebruikt. Je begrijpt dat dit, wanneer het op grote schaal wordt toegepast, veel energie bespaart. Zo hoeven er voor gerecycled hout geen nieuwe bomen te worden gekapt, voor gerecycled metaal geen nieuwe ertsen verwerkt en voor gerecycled glas geen nieuwe grondstoffen gesmolten. Op zoek naar de ideale verbinding tussen je gerecyclede materialen? Dan is het aan te raden om een chemisch anker toepassen

Bamboe als houtvervanger

Naast gerecyclede materialen kun je ook kiezen voor materiaalvervangers. Een voorbeeld daarvan is bamboe, een uitstekende vervanger van hout. Net zoals hout is bamboe sterk en uitstekend verwerkbaar. Bovendien beschikt het ook over een vergelijkbare natuurlijke uitstraling. Het enige verschil is dat bamboe een stuk duurzamer is. Waarom? Omdat bamboe een snelgroeiende plant is en hout uit langzaam groeiende bomen komt. Bamboe is dus veel sneller opnieuw te krijgen dan hout. 

Het is duidelijk dat een kantoorverbouwing een behoorlijke taak is, waarbij je ook nog rekening moet houden met de duurzaamheid. Gelukkig zijn er twee innovatieve en duurzame materialen waarmee je de duurzaamheid verbetert; gerecyclede materialen en bamboe. Om deze of andere materialen goed met elkaar te verbinden, kun je het beste met chemische ankers van Sympafix werken. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie