Innovatie loont
Innovatie loont

Innovatie loont

Redactie Baaz

Wanneer jouw onderneming een of meerdere innovatieve activiteiten ontplooit, kun je hier behoorlijk voordeel uithalen dankzij de innovatiebox. Vanaf 1 januari 2013 worden de regels hiervoor versimpeld, waardoor ondernemers gestimuleerd worden om te innoveren.

Winsten die je haalt uit innovatieve activiteiten vallen onder de zogenaamde innovatiebox. Dit is een belastingvoordeel, waarbij een belastingtarief van 5 procent geldt, in plaats van twintig of vijfentwintig procent. Voorheen moest je zelf aangeven welk deel van jouw winst toe te rekenen valt aan innovatie. Dit wordt nu versimpeld.

In de nieuwe situatie mag je als ondernemer, als je voldoet aan de kwalificaties die voor het voordeel gelden, 25 procent van de winst in de innovatiebox plaatsen. De eis dat minimaal 30 procent van de winst het gevolg is van een verleend octrooi vervalt. Je kan de winst tot een maximumbedrag van 25.000 euro in de innovatiebox plaatsen.

Als je voldoet aan de kwalificaties geldt het voordeel drie jaar. Daarna wordt er opnieuw gekeken of je voldoet aan de geldende kwalificaties.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie