In welke steden kan je het best Formule 1 bezoeken?

In welke steden kan je het best Formule 1 bezoeken?

Redactie Baaz

De Formule 1 trekt ieder jaar weer de wereld rond, en daarbij zitten ook enkele hele gave stratencircuits. Welke plekken moet je absoluut bezoeken tijdens het Formule 1 seizoen?

Het huidige seizoen is inmiddels halverwege en de Nederlandse favoriet Max Verstappen leidt momenteel met een riante voorsprong in het WK. Er zijn echter nog wel wat races te gaan, dus zeker van de wereldtitel is onze landgenoot zeker nog niet.

In dit artikel beschrijven we vier circuits die een bezoekje meer dan waard zijn. We houden het bij races in Europa, hoewel een bezoekje aan Amerika, Mexico of Australië natuurlijk ook meer dan de moeite waard is.

Circuit Zandvoort

Het kan natuurlijk niet anders dan dat we beginnen met ons eigen circuit Zandvoort. Sinds vorig jaar staat de race weer op de internationale racekalender en ook de komende jaren zal het circuit hier actief zijn. De opkomst van Max Verstappen en de terugkeer op circuit Zandvoort hebben de formule 1 koorts in Nederland flink aangewakkerd. Op formule 1 wedden is daarmee in Nederland ook populairder dan ooit. 

Vorig jaar was het een gigantisch feest op en rondom het circuit in de duinen bij Zandvoort. Mede dankzij prins Bernard jr. keerde de formule 1 na een afwezigheid van tientallen jaren terug in Nederland. Ondanks het nodige verzet van enkele natuurorganisaties zal het de komende jaren een terugkerend evenement zijn op de Nederlandse sportkalender.

Circuit van Spa-Francorchamps

Een ander circuit in de lage landen is die van Spa-Francorchamps in België. Op slechts enkele uurtjes rijden ligt dit iconische circuit waar jaarlijks veel Nederlanders naartoe trekken. Zeker sinds Max Verstappen aan zijn opmars bezig was, werd de populariteit van het Belgische circuit steeds groter.

Het is echter niet zeker dat de GP van België de komende jaren ook op de race-kalender blijft staan. De komende tijd zal duidelijk worden of er de komende jaren nog op het Belgische circuit geracet zal worden.

Stratenrace in Monaco

Je hebt er wel de nodige centen voor nodig, maar de stratenrace in Monaco is een begrip in de Formule 1. De meest spectaculaire race is het meestal niet in Monaco, aangezien inhalen erg lastig is in de smalle straten van het Prinsendom. De kwalificatie daarentegen is ieder jaar wel een spektakel.

Ondanks dat de race niet altijd de moeite waard is, is de sfeer rondom de jaarlijkse wedstrijd wel heel bijzonder te noemen. Daarom is een bezoek aan de GP van Monaco absoluut een aanrader.

De Red Bull Ring in Oostenrijk

Het thuiscircuit van het team van Max Verstappen is de Red Bull Ring in Stiermarken, in Oostenrijk. Ieder jaar trekt weer een grote stroom aan Oranje-publiek naar het circuit in Oostenrijk. Door de vele Nederlanders die ieder jaar naar Oostenrijk gaan zijn er zelfs speciale tribunes voor de in het oranje geklede fans gereserveerd. Dit jaar kwam er wel opspraak, omdat met name Nederlandse fans zich flink misdragen zouden hebben tijdens het GP-weekend. Aan de echte fans om te laten zien dat dit een eenmalige fout was en niet meer zal gebeuren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie