In The Pocket en Koninklijke Visio ontwikkelen Apple Vision Pro app om zelfstandigheid van slechtziende mensen te vergroten

In The Pocket en Koninklijke Visio ontwikkelen Apple Vision Pro app om zelfstandigheid van slechtziende mensen te vergroten

Redactie Baaz

De Europese digital product studio In The Pocket en Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, slaan de handen in elkaar om het leven van mensen met een visuele beperking te vergemakkelijken. Samen ontwikkelen zij een Proof of Concept (PoC) die gebruikmaakt van Apple’s nieuwe snufje technologie, de Apple Vision Pro Virtual Reality (VR) bril.

Koninklijke Visio heeft Augmented Reality (AR) en VR-technologie reeds succesvol ingezet voor training en onderwijs, en ziet met de komst van de Apple Vision Pro een unieke kans om verder te onderzoeken hoe deze geavanceerde technologie de mobiliteit en zelfstandigheid van hun doelgroep kan verbeteren. Het doel van deze PoC is om door middel van user research te leren en experimenteren welke mogelijkheden Mixed Reality en de Vision Pro bieden voor slechtziende mensen. Denk bijvoorbeeld aan indoor navigatie bij bezoek aan het ziekenhuis.

Apple Vision Pro

Apple Vision Pro Virtual Reality (VR) bril

Spatial audio als enabler

De Apple Vision Pro scant de ruimte rondom de gebruiker en detecteert mogelijke obstakels. Zodra de gebruiker in de buurt komt van een obstakel (zoals een muur, een tafel, een stoel) zal die een geluid horen uit de richting van het obstakel. Met spatial audio kan de gebruiker nauwkeurig achterhalen waar het obstakel zich precies bevindt. Hoe dichter die bij het obstakel komt, hoe sneller het geluid herhaald wordt. Hier is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Innovatie door samenwerking

Deze samenwerking tussen In The Pocket en VisioLab, het innovatieteam van Koninklijke Visio, markeert een belangrijke stap in het zoeken naar innovatieve oplossingen voor slechtziende en blinde mensen. In The Pocket, bekend om zijn expertise in het ontwikkelen van digitale producten, brengt technische knowhow en creativiteit in terwijl Koninklijke Visio goed inzicht heeft in de specifieke behoeften en uitdagingen van mensen met een visuele beperking. Samen streven zij ernaar om het potentieel van de Apple Vision Pro optimaal te benutten.

Test op 11 juni in Breda

Op dinsdag 11 juni vindt een cruciale testfase plaats in Breda, waarbij de Proof of Concept wordt uitgeprobeerd door een testpubliek van slechtziende mensen. Tijdens deze test willen In The Pocket en Visio de effectiviteit van de Apple Vision Pro in een real-world omgeving evalueren en waardevolle inzichten verzamelen om de technologie verder te verfijnen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie