#IkDoeZelfDeBoekhouding en jij kan dat ook

Redactie Baaz
Waar vroeger de boekhouder werd ingehuurd om de financiën op orde te krijgen, zijn er tegenwoordig kostenefficiëntere en tijdbesparendere alternatieven. Ook voor jou. Neem InformerOnline, de boekhoudsoftware waarmee bedrijven zélf de boekhouding regelen. Het klinkt als een grote stap, maar eenmaal genomen valt het reuze mee.

Zelfaanpak staat bij ondernemerschap centraal. Informer helpt ondernemers graag succesvol te zijn en gelooft dat het zelf bijhouden van je resultaten erbij hoort. Het biedt jou een programma waarin je eenvoudig en snel je financiën kunt regelen. Informer maakt de stap bovendien minder groot door zijn toegankelijke ontwerp en aandachtige ondersteuning. Het Informer-team heeft altijd grote voldoening gehaald uit verhalen van ondernemers, die mede dankzij Informer succesvol hebben kunnen zijn. Daarom nodigde Informer dit soort ondernemingen uit om met gepaste trots te vertellen over de eigen onderneming, en de rol die Informer daarbij speelt. Onder hashtag #IkDoeZelfDeBoekhouding deden zij precies dat. De aanpakkers tonen als geen ander dat iedereen het kan. Wij zetten een aantal inspirerende deelnemers op een rij.

Let’s Get 2-Gether

Lennard richtte vier jaar geleden Let’s Get 2-Gether op. Het staat particulieren en bedrijven als mediator bij in de bemiddeling van conflicten. Bovendien is Lennard adviseur en coach voor ZZP’ers. Vanaf de start van het bedrijf maakt Lennard gebruik van InformerOnline, wat volgens hem veel administratief werk uit handen neemt. ‘Bij een aantal klanten is mijn boekhoudproces zelfs zo geautomatiseerd dat ik er letterlijk niets meer aan hoef te doen. Deze klanten ontvangen wekelijks automatisch hun factuur en met de komst van de realtime koppeling met Bunq worden zelfs betalingen automatisch in de boekhouding verwerkt’, vertelt hij.

De Stukadoor.com

Rudi is stukadoor. Bij het starten van zijn eigen business vond hij het vinden van nieuwe klanten en krijgen van naamsbekendheid uitdagend. Ondanks dat Rudi tijdens zijn studie in de jaren ’90 uitleg over boekhouding kreeg, ervaarde hij dit altijd als een groot probleem. ‘Dit had ik veel eerder moeten doen’, vertelt hij over zijn overstap van off- naar online voering. ‘Boekhouden zal nooit mijn hobby worden, maar met InformerOnline is het bijna een feest.’

Fotografie Gerhard Witteveen

Gerhard is fotograaf en runt in Apeldoorn een fotostudio voor heel Nederland. Reclamefotografie, redactionele fotografie, culinaire fotografie, enzovoorts. Het is veel. En dan ook nog de boekhouding erbij. ‘Ik wist het verschil niet tussen debit en credit, maar ik krijg een beetje hulp van Informer. Dan weet je waarom je die offerte zo snel in de mail hebt’, vertelt Gerhard.

Made By Maaike

Maaike is hair- en make-up artist bij haar eigen bedrijf, Made By Maaike in Zevenbergen. Al als klein meisje vond ze het prachtig om andermans haar te doen. Dat is niet opgehouden. Ondanks dat ze haar droom achterna gaat, zag ze altijd op tegen de boekhouding. ‘Zelf doen? Echt verschrikkelijk, vond ik altijd. Sinds de overstap heb ik overzicht. Daardoor zie ik in een ogenblik wat er op een dag binnenkomt en vind ik de boekhouding zelfs leuk.’

Verdere informatie en een volledig overzicht van de verhalen vind je op Informer.nl.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie