Ierland stelt groeiverwachting bij

Redactie Baaz
De Ierse regering heeft de groeiverwachting voor dit jaar verlaagd naar 0,75 procent, zo heeft de Ierse minister van Financin, Brian Lenihan, bekendgemaakt. Eerder rekende het land nog op een economische groei van 1,75 procent.

De bijstelling is een gevolg van een zwak eerste kwartaal. Al eerder schroefde ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de groeivooruitzichten voor Ierland omlaag. De Ierse regering gaat verder uit van een groei van 2,5 procent in 2012, terwijl het eerder nog een toename van 3,25 procent voorzag. In de periode 2013 en 2015 voorziet het land een groei van 3 procent, aldus Lenihan.

Met de bijstelling van de groeiverwachting stijgt het begrotingstekort in 2011 tot 10 procent van het bruto binnenlands product. De regering gaat er vanuit dat dit tekort rond 2015 terug kan worden gedrongen tot onder de 3 procent.

Ierland moest vanwege de financiële crisis eind 2010 een reddingspakket accepteren van de Europese Unie en het IMF ter waarde van 85 miljard euro.Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie