iDEAL straks in alle euro-landen

iDEAL straks in alle euro-landen

Redactie Baaz
Het betaalsysteem iDEAL zal nog dit jaar aangepast worden aan de Europese eisen, zodat het in de hele Europese betaalmarkt bruikbaar is. Dit meldt eigenaar Currence vandaag bij de presentatie van het jaarverslag.

In Nederland wordt iDEAL inmiddels vaker dan de creditcard gebruikt om online betalingen mee te doen (circa 12 procent). Met iDEAL systeem kunnen aankopen in een webshop direct via de bankrekening worden betaald, via hetzelfde transactiesysteem dat de klant normaal ook bij zijn bank gebruikt.

Internationaal
Voor Europa gelden de zogenaamde SEPA (Single Euro Payments Area) eisen, waar iDeal nu voor is aangepast. Dit geeft buitenlandse banken de mogelijkheid om ook hun klanten op iDeal aan te sluiten.
Ook PIN betalingen zijn trouwens voor SEPA aangepast. Het PIN-systeem maakt in de toekomst wellicht plaats voor internationale betaalsystemen zoals Maestro en V-Pay, maar Currence - de organisatie achter iDeal - lijkt het verstandig om PIN in stand te houden tot nieuwe technieken zich echt bewezen hebben.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie