Hyundai NEXO: nieuwste generatie waterstofauto

Jordi Smit
De Hyundai NEXO is de nieuwste generatie waterstofauto. De elektrisch aangedreven NEXO met brandstofcel kan maar liefst 665 kilometer afleggen op een volle waterstoftank; gedurende de rit komen dus geen schadelijke stoffen in de lucht.

Waterstofauto's

Een deel van Nederland had de waterstofauto waarschijnlijk al opgegeven. Elektrische auto's met een batterij zijn momenteel helemaal in en waarom zou je dan tijd investeren in een gecompliceerde techniek als het rijden op waterstof. Desondanks gelooft Hyuandai dat er in de toekomst ruimte is voor meerdere energiebronnen. En niet geheel onterecht: de Hyundai NEXO is daar het toonbeeld van.

Hyundai NEXO

Het nieuwe brandstofcelmodel ziet er niet alleen prachtig uit, de Nexo brengt ook de elektroautotechnologie een aantal stappen verder. De Hyundai NEXO is een 1,8 ton zware SUV met drie koolstofvezeltanks, met waterstof gevuld, onder de achterbank. Bovendien heeft de wagen een brandstofcel onder de motorkap. De Hyuandai Nexo bezit een vermogen van 163 pk, een koppel van 395 Nm en een topsnelheid van 179 km/h.

LEES OOK: Hyundai Ioniq krijgt facelift

Brandstoftechnologie Hyundai NEXO

Hyundai zegt de brandstoftechnologie als dé oplossing voor emissieloze auto's te zien. Al sinds 1998 investeert Hyundai veel geld in de ontwikkeling van elektrische auto’s met een brandstofcel; in 2013 begon Hyundai als eerste autofabrikant ter wereld de serieproductie van een waterstofauto, de Hyundai ix35 Fuel Cell.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi