Hybride werken onder een overkapping met glaswand

Hybride werken onder een overkapping met glaswand

Redactie Baaz

Hybride werken betekent gewoon dat je een goede balans hebt gevonden tussen werken vanuit huis en werken op kantoor. De balans is het beste wanneer je thuis een plek hebt waar je helemaal in alle rust kan werken. Een thuiskantoor bijvoorbeeld op zolder of in een tuinhuisje, zolang de werkplek maar een internetverbinding heeft en je lekker achter je laptop kan werken.

Hybride werken betekent gewoon dat je een goede balans hebt gevonden tussen werken vanuit huis en werken op kantoor. De balans is het beste wanneer je thuis een plek hebt waar je helemaal in alle rust kan werken. Een thuiskantoor bijvoorbeeld op zolder of in een tuinhuisje, zolang de werkplek maar een internetverbinding heeft en je lekker achter je laptop kan werken.

Samen met collega’s

Werken op kantoor heeft zo zijn voordelen natuurlijk. Je bent aanspreekbaar voor collega’s en je kan even bij elkaar binnen lopen om met een kop koffie lekker te sparren over een rapportage (bijvoorbeeld). Het is heel belangrijk om contact te houden met je collega’s en met het bedrijf, zodat je niet van elkaar vervreemd. Zorg er daarom voor dat je wel genoeg in contact bent met je collega’s.

Thuis meters maken

Sinds de lockdowns hebben veel werknemers gemerkt hoe fijn het is om thuis te werken. Vooral ouders zien hun kinderen zo wat meer, wat goed is voor het versterken van de familiebanden. Daarnaast merken veel werknemers dat je thuis echt meters kan maken. Je wordt immers niet zo veel onderbroken als op kantoor, waardoor je veel geconcentreerder en productiever bezig bent. Let hierbij natuurlijk wel dat je afleidingen, zoals de wasmachine en dat spelletje op de tablet, links laat liggen.

Geschikte thuiswerkplekken

Thuis kun je op veel verschillende plekken werken. Het belangrijkste is dat je er in alle rust kan werken, een goede stoel hebt om op te zitten en natuurlijk een internetverbinding. Een thuiskantoor kan zich daarom bevinden aan de eettafel, maar ook op de zolder, in het souterrain of in dat loze hoekje in de slaapkamer. Wil je toch het idee hebben dat je niet echt thuiswerkt, dan is een tuinhuis aan te bevelen. En wat dacht je van een terrasoverkapping met een glazen wand, zoals te vinden op foravida.nl, zodat je er warmpjes bijzit en toch uitzicht hebt op de tuin. De glazen schuifwand is fijn om zo het anders aan een zijde open zijnde terras af te kunnen sluiten. Om ook op koude dagen onder de terrasoverkapping te kunnen werken, kun je voor een elektrisch kacheltje kiezen. Eigenlijk maak je zo een extra kamer van je terras.

Groen inspireert

Het ligt er natuurlijk helemaal aan, wat voor een werk je doet. Maar wanneer je een hele dag achter de computer zit, dan is een stukje natuur extra hard nodig. Op kantoor is het daarom goed om een lunchwandeling te maken in de frisse buitenlucht en te zorgen voor wat planten op kantoor. Werk je thuis vanaf je terras onder de overkapping met een glaswand, dan ligt de inspiratie voor je in de tuin. Breng toch ook wat groen onder de overkapping in de vorm van (hang)planten en wellicht een vaas met bloemen. Maak geregeld even een rondje door de tuin, stap in de zon met je kop koffie en geniet van de frisse buitenlucht. OP warmere dagen zet je voor deze frisse lucht natuurlijk gewoon de glazen schuifwand open.

Maak goede afspraken

Thuiswerken is heel fijn, vooral wanneer je er goede afspraken over maakt met je manager en collega’s. Geef dus duidelijk aan op welke dagen je op je hybride werkplek thuis te vinden bent. Maar ook waarom je thuis aan de slag gaat. Misschien wil je wel in alle rust aan een rapport werken, zonder afleiding. Of plannen uitwerken voor het volgende kwartaal. Door goede afspraken te maken en in een gezamenlijke agenda aan te geven of een collega al dan niet beschikbaar is, wordt het hybride werken een stuk gemakkelijker. Bovendien weet je dan precies wat je van elkaar kan verwachten.

Betere balans privé en werk

De reden waarom we thuiswerken zo fijn vinden, komt door de betere balans tussen werk en privé. Bijvoorbeeld doordat je nu wel allemaal gezamenlijk aan het avondeten kan zitten. En natuurlijk dat praatje na school met je kinderen voordat ze weer naar de sportclub gaan of aan het huiswerk moeten zitten. Merk je dat je productiever bent als je alleen kan werken, dan is het goed om eens aan te kaarten om op kantoor meer ‘thuis’-plekken te maken. Bijvoorbeeld door aparte ruimtes te creëren waar je echt helemaal alleen aan het werk kan. Neem iets mee van thuis wat je helpt concentreren op kantoor, zoals een plant of familiefoto. Vraag of je even tijd kan maken om met de kinderen te whats’appen als ze thuiskomen uit school. Dat soort kleine dingetjes verbetert je werkhouding aanzienlijk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie