Huizenmarkt: toename kloof tussen provincies

Huizenmarkt: toename kloof tussen provincies

Redactie Baaz
De huizenmarkt staat op zijn kop en dat merken we op verschillende manieren. Uit onderzoek van de Rabobank blijkt dat de kloof tussen de huizenprijzen van de provincies groter wordt.

Kloof provincies groter

De kloof tussen de goedkoopste en duurste provincie is behoorlijk toegenomen, namelijk met € 175.000,-. Noord-Holland is de duurste provincie € 388.000,-, terwijl in Groningen de gemiddelde verkoopprijs ligt op € 213.000,-. Vóór de crisis was op de huizenmarkt nog sprake van een prijsverschil van € 100.000,-.

Starters op huizenmarkt

Het prijsverschil op de huizenmarkt zorgt er onder meer voor dat jonge starters in de randstad lastig aan een huis kunnen komen. In Groningen is dit uiteraard minder, omdat de prijzen daar lager liggen. Overigens merken de onderzoekers op dat de prijsstijgingen in de huizenmarkt wél afvlakken.

LEES OOK: Vast contract: jongeren behalen mijlpaal steeds later

Huizenmarkt in Amsterdam

Als we daarnaast naar de aparte steden kijken, dan is een flinke prijsstijging waar te nemen in onze hoofdstad. Bewoners van Amsterdam betaalde namelijk gemiddeld € 472.000,- voor een woning, wat een stijging van 6,9 procent betekent. Utrecht zag de gemiddelde prijzen met 9,7 procent stijgen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie