Hotmail extra beveiligd door Microsoft

Hotmail extra beveiligd door Microsoft

Redactie Baaz

Hotmail is door Microsoft uitgerust met extra beveiligingsmethodes om het kraken van accounts tegen te gaan. Het is nu mogelijk je account te koppelen aan een mobiel nummer of een computer waarmee je je wachtwoord kunt wijzigen.

Naar dit mobiele nummer kan via sms een code worden gestuurd waarmee je je wachtwoord kan wijzigen. Ook is het mogelijk om een computer naar keuze op te geven als 'vertrouwde pc', waarop je altijd je wachtwoord kan wijzigen.

Microsoft erkent hiermee dat het voor kwaadwillenden gemakkelijk is om een wachtwoord te achterhalen en de rechtmatige gebruiker van een Hotmail-account buiten te sluiten.

Hotmail vraagt niet automatisch aan gebruikers of ze hun veiligheidsinstellingen willen aanpassen. Wil je dit doen, klik dan onder Opties in de rechterbovenhoek op Meer opties... en vervolgens op Persoonlijke gegevens bekijken en bewerken. Hier kan je dan een mobiel nummer en vertrouwde pc toevoegen.

Eerder werd bekend dat Google Apps ook strengere beveiliging heeft gekregen die eveneens werkt met een code die naar je mobiele telefoon wordt gestuurd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie