Holland & Barrett breidt haar expertise verder uit met professionele afnamekits

Holland & Barrett breidt haar expertise verder uit met professionele afnamekits

Redactie Baaz
Holland & Barrett, dé specialist in natuurlijke gezondheid, introduceert een range met professionele afnamekits voor thuis. Met deze kits hebben klanten de mogelijkheid om op een laagdrempelige en betrouwbare manier meer inzicht te verschaffen in verschillende gezondheidsaspecten van het lichaam. Dit doet Holland & Barrett in samenwerking met een partner, Mijnlabtest.

Deskundige werkwijze

De afnamekits zijn simpel en eenvoudig te gebruiken, en bevatten alle materialen voor het afnemen en retour sturen van een monster. Er zijn verschillende soorten monsters (speeksel, bloed, urine of ontlasting) die afgenomen dienen te worden, afhankelijk van de test die de klant heeft aangeschaft. De klant heeft eveneens de optie om naar één van de Health & Happiness Studio’s te komen voor meer uitleg, of om daar de afnamekit te gebruiken, mocht dit nodig zijn. Het monster wordt na afname door de klant verstuurd naar een ISO15189-gecertificeerd Europees laboratorium. Hier vindt het onderzoek plaats, wat vervolgens gevalideerd wordt door een biochemicus en arts. De resultaten van het onderzoek worden verzameld in een gedetailleerde maar duidelijke analyse, met concrete aanbevelingen op het gebied van persoonlijke gezondheid. Aanbevelingen over voeding, bewegelijkheid en suppletie zijn hier een onderdeel van. Een (product)advies op maat biedt vervolgens hulp in het optimaliseren van leefstijlgewoonten.

Met ons zeer brede aanbod van testen maken wij het voor iedereen mogelijk om meer inzicht te krijgen in je persoonlijke gezondheid, voordat er sprake is van (soms ernstige) gezondheidsklachten. Met onze testen kunnen wij nog beter op landelijk niveau een bijdrage leveren aan preventie. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om je bloedwaarden af en toe te meten om in een vroeg stadium te weten komen of er sprake is van een verhoogd risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast kunnen wij met dit aanbod onze klanten van nog beter advies voorzien," aldus Olivier Blitzblum, Head of Category Health bij Holland & Barrett Benelux.

Voor iedereen een passende test

Met het gevarieerde aanbod aan testen hoopt Holland & Barrett klanten een ruime keus te bieden in betaalbaar, persoonlijk onderzoek, en te kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen omtrent specifieke gezondheidszorgen. Zo kunnen de klanten met de voedselintolerantietest zichzelf testen op 278 verschillende toleranties, het stressniveau testen met de cortisol speekseltest, of voor inzicht in hun cholesterol en vitaminen- en mineralenniveau kiezen voor de Totaalprofiel XL test. De kosten variëren van €35,- voor een vitamine B12 bloedtest, tot €350,- voor een uitgebreide DNA lifestyletest. De uitslag wordt na analyse beschikbaar gesteld op een beveiligde online omgeving, om de privacy van de klanten te garanderen.


De Holland & Barrett afnamekits zijn online en in alle Nederlandse winkels verkrijgbaar. Voor hulp bij afname kun je terecht in Holland & Barrett winkels met een Health & Happiness Studio.

Lees ook: Holland & Barrett blijft streven naar verduurzaming

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie