Hoe weet je zeker wat er op die verloren usb-stick stond?

Redactie Baaz
Er is al een hoop geschreven over USB-sticks die je beter niet kunt kwijtraken. Niet versleutelen is fout n. Maar niet weten wat er op stond is fout twee.
De Zweedse fabrikant Cryptzone heeft Secured eUSB uitgebracht, een combinatie van sticks en een SEP management console, waarmee bedrijven exact weten wat er op welke usb-stick staat.
Bovendien kan de onderneming na diefstal of verlies zo nodig bewijzen dat de stick daadwerkelijk versleuteld is. Belangrijk voor het voldoen aan compliancy wetgeving en anticiperen op mogelijke gevolgen.

Hoe erg is het?
Met de centrale console heeft een administrator volledig beheer over alle usb-flash drives en heeft deze de mogelijkheid te zien welke usb-flash drives een gebruiker heeft, wanneer een usb- flash drive was gecreerd en wanneer de inhoud is veranderd of verwijderd. Al deze informatie wordt automatisch verzameld, zonder interactie met een gebruiker of administrator. Elke actie wordt gelogd, zowel lokaal op de usb-drive als op de SEP server na automatische synchronisatie. Hiervoor moet de usb-stick wel ingeplugd zijn in een computer die in contact staat met de SEP management console.

Met de oplossing van Cryptzone kunnen ondernemingen een inschatting maken van de gevolgen van een verloren usb-stick.
Bovendien geeft het de mogelijkheid om te inventariseren welke gevoelige informatie op usb-sticks terechtkomt. Tenslotte kan bepaalde data maar helemaal niet op een stick staan, versleuteld of niet.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie