Hoe waardeer je op de juiste manier je personeel?

Redactie Baaz
Het personeel is goud waard voor je bedrijf, dat zal toch voor iedereen wel bekend zijn. Maar laat je ook merken dat je blij met ze bent? En niet alleen door ze een goed salaris te bieden en standaard je peptalk te houden, maar ook echt in je doen en laten? Laatstgenoemde is gemeend en dat pikken je werknemers heel snel op. Maar hoe pak je dat dan wel aan?

Neem je werknemers serieus

Volwassenen schelen echt niet zoveel van kinderen als wat we graag geloven. Ieder mens zal, en dus niet alleen de kleintjes, zich prettig voelen als hij zich gewaardeerd voelt. Een compliment krijgen omdat je je opdracht goed hebt verricht, geeft voldoening en daarmee zal je je ook met meer passie op je werk willen richten. En dat is simpelweg alleen maar beter voor het bedrijf. Een win-win situatie dus. Doe dit niet door standaard iemand uitgebreid te gaan bedanken, dat komt al snel als een overdreven ‘moetje’ over, maar zorg voor een persoonlijk iets. Loop eens even langs bij de werknemer die iets gepresteerd heeft en maak eens een praatje met welgemeende complimenten. Maar daarbij ook: geef ook toe als je zelf eens ergens naast zit. Vraag je teamleden naar hun visie en neem ook deze serieus. Werknemers die zich serieus genomen voelen, voelen zich alleen maar meer betrokken bij het bedrijf, waardoor ze minder snel zullen verkassen!

Een geschenkje geven

Wil je toch graag je ‘goede daden’ aanvullen met een klein geschenkje, dan zou je eens kunnen kijken bij relatiegeschenken. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Kies voor een product wat ook echt nuttig is, zodat het ook nog gebruikt kan worden. Handdoeken bedrukken met je logo, of met de naam van je werknemer, kost niet veel maar is zeker een product wat gebruikt zal worden. Een handdoek bedrukken kan op veel manieren, zoals hierboven al genoemd. Maar naast een bedrijfsnaam of het logo kan je natuurlijk ook iets persoonlijkers ervan maken. Laat er een korte tekst op drukken, bijvoorbeeld, wat je waardering uitspreekt. Zo heb je een effectief middel in handen, welke wel goedkoop is. Wil je het bijzonder houden, zorg dan dat het ook bijzonder is! Handdoeken of gastendoekjes laten bedrukken voor het personeel en al je zakenrelaties is uiteraard een prima optie, maar zal niet echt een waardering laten zien naar je personeel toe. Je kan dan beter een aparte variant voor je werknemers laten maken!

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie