Hoe verloopt het verduurzamen van je onderneming?

Hoe verloopt het verduurzamen van je onderneming?

MVO
Redactie Baaz

Tegenwoordig kunnen we niet anders meer dan ons bezig houden met duurzaamheid. We weten natuurlijk ook veel beter wat goed en slecht is voor mens en milieu. Doordat we ons nu bezighouden met duurzaamheid, kunnen we zorgen voor een betere toekomst. We denken nu dus na over de effecten op de toekomst. Als onderneming wil je hier dan natuurlijk ook graag aan mee doen, maar hoe zorg je daar nu voor? Hieronder lees je aspecten die ervoor kunnen zorgen dat je je onderneming duurzamer kunt maken!

Vervoer

Hoe komt het personeel van A naar B? In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van auto’s. Deze auto’s hebben benzine of diesel nodig, wat zorgt voor de nodige vervuilende uitlaatgassen. Als onderneming wil je natuurlijk voorkomen dat je personeel zorgt voor deze vervuiling. Slim is dus om na te denken over alternatieven. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om het personeel met het openbaar vervoer te laten gaan. Hiermee kunnen ze in de meeste gevallen makkelijk van de ene naar de andere locatie komen en dit is ook nog eens een stuk duurzamer.

Daarnaast kun je voor de kortere afstanden ook ervoor kiezen om het personeel met een elektrische fiets naar kantoor te laten komen. Hierbij heb je verschillende soorten, dus kun je het personeel bijvoorbeeld een elektrische fiets dames of heren bieden. Daarnaast zijn elektrische auto’s voor verdere afstanden ook een handige mogelijkheid. 

Natuurlijke energie

We weten nu steeds meer over het verbeteren van mens en milieu. Hierbij weten we dus ook dat we het beste natuurlijke energie op kunnen wekken. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van zonnepanelen. Zonnepanelen vangen als het ware het zonlicht op en zorgen ervoor dat dit zonlicht omgezet wordt in energie. Hierdoor kun je als onderneming bijvoorbeeld de laptops opladen of computers aansluiten. Het gebruik van zonnepanelen biedt veel voordelen. Zo werk je dus echt aan een betere duurzaamheid, maar daarnaast scheelt het ook nog eens een hoop in de kosten. Hierdoor kun je als onderneming weer investeren in andere dingen. Wel is de aanschaf van zonnepanelen redelijk prijzig, maar deze kosten haal je er al snel uit door het gebruik van de zonnepanelen. 

Bewust gebruik

Het is bij duurzaamheid ook belangrijk dat je je bewust bent van het gebruik. Zo wil je voorkomen dat je bijvoorbeeld onnodig veel papier print of dat je onnodig lampen aan laat staan. Hierbij kun je dus ervoor zorgen dat je alleen gaat printen wanneer je echt wat op papier nodig hebt. Daarnaast kun je de verlichting ook uitlaten wanneer deze niet per se nodig is. Wees ook alert bij het afsluiten van het kantoor. Wanneer je het kantoor verlaat is het belangrijk als je ervoor zorgt dat alle verlichting uit is en de stekkers uit het stopcontact zijn.

Juiste verlichting

Hierboven heb je al kunnen lezen dat je bewust kunt zijn bij het gebruik van de verlichting. Hierbij hoef je de verlichting alleen aan te zetten wanneer het echt nodig is. Door dit te doen werk je al aan de duurzaamheid, maar daarbij kun je ook nog eens kiezen voor de juiste verlichting. Hierbij is LED verlichting de beste keuze. Met LED verlichting verbruik je 90% minder energie dan bij bijvoorbeeld gloeilampen. Dit is dus zeker een belangrijk aspect en niet te ontbreken bij het verduurzamen van je onderneming. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie