Hoe stoelhoezen een auto meer persoonlijkheid geven

Hoe stoelhoezen een auto meer persoonlijkheid geven

Redactie Baaz

In een tijd waarin het steeds belangrijker wordt om zich te onderscheiden, kiezen veel autobezitters voor accessoires om hun auto van een persoonlijk tintje te voorzien. Stoelhoezen zijn een makkelijke manier om uw voertuig een geheel eigen karakter te geven. Deze hoezen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen die elk hun eigen voordelen hebben. Behalve dat stoelhoezen een esthetische functie hebben, beschermen ze de bekleding van de stoelen. Uiteraard is uw smaak een belangrijke factor bij de keuze van autostoelhoezen, maar ook de mate en de omstandigheden waarin het voertuig wordt gebruikt speelt een grote rol bij de keuze van het materiaal. Lees hier over de materialen waarin stoelhoezen verkrijgbaar zijn en de voordelen van deze materialen.

Materiaal

Velours – Dit materiaal is mat glanzend, voelt zacht aan en zit eruit als fluweel. Met deze stoelhoezen geeft u uw het interieur een luxueus aanzien. Hoezen van velours kunnen niet heel goed tegen vocht, maar bieden wel een uitstekend zitcomfort. Voordeel van dit materiaal is dat het er lang mooi blijft uitzien, ook als u vaak met de auto rijdt.

Canvas – Stoelhoezen van dit soort stof zijn duurzaam, voordelig geprijsd en in verschillende kleuren te krijgen. Ze zijn bestand tegen vocht en verontreinigingen en zijn slijtvast. Het materiaal is makkelijk schoon te maken en valt strak om de stoel zonder rimpelingen of vouwen. Vooral voor gezinnen met kleine kinderen en personen die vaak de natuur intrekken met hun trouwe viervoeter is dit een goede keuze. Vanwege de duurzaamheid wordt dit type stoelhoezen vaak voor bedrijfswagens gebruikt.

Badstof – Een stoelhoes van dit materiaal is goedkoop en makkelijk aan te brengen. Het materiaal neemt veel vocht op en is de ideale optie voor een dagje aan zee. Een badstof hoes zit lekker en is makkelijk schoon te wassen.

Neopreen – Omdat dit materiaal bestand is tegen vocht en een hoge temperatuur, weet u zeker dat de zitplaatsen goed zijn beschermd wanneer u bijvoorbeeld koffie morst, met vuile kleding de auto instapt of uw auto in de volle zon parkeert. Niet voor niets gebruiken veel automonteurs afneembare stoelhoezen van deze materiaalsoort, omdat ze de stoelbekleding van de auto’s waaraan ze werkzaamheden verrichten goed tegen vervuiling beschermen.

Kunstleer – Deze stoelhoezen zien eruit als echt leer en voegen stijl toe aan ieder interieur. Hoezen van dit materiaal zijn geschikt voor gebieden waar het niet heel warm wordt, omdat ze bij warme weersomstandigheden erg warm kunnen worden, wat met name opvalt bij het instappen van de auto. Voordelen van deze stoelhoezen zijn de voordelige prijs, eenvoudige reiniging en het feit dat ze geen vocht opnemen.

Echt leer – Dit zijn de meest prijzige stoelhoezen die door autobezitters worden gekozen die veel waarde hechten aan kwaliteit en luxe. Ze hebben een specifieke geur en geven een zeer luxueuze uitstraling aan het interieur van een voertuig. Leer is een duurzaam materiaal dat na verloop van tijd zachter wordt en een steeds groter zitcomfort geeft. Om ervoor te zorgen dat het leer soepel en zacht blijft, moet het twee maal per jaar worden behandeld met een leerconditioner. Dit voorkomt de uitdroging van het leer die op termijn tot scheuren leidt. Voor een fris uiterlijk van de leren stoelhoezen wast u deze met zadelzeep. Behalve het onderhoud dat leer nodig heeft, verkleurt dit materiaal en wordt het nogal warm als de zon erop schijnt.

Schapenvacht – Voor wie tijdens het rijden warme nodig heeft of prijs stelt zijn er stoelhoezen die zijn gemaakt van de wollen vacht van een schaap. Dit natuurlijke materiaal is behaaglijk en houdt de rug lekker warm. De hoezen bieden een hoog comfort en zijn in diverse kleuren verkrijgbaar.

Masserende stoelhoezen – Wilt u dat uw rug tijdens het rijden ontspannen blijft, dan zou u voor dit type stoelhoes kunnen kiezen. De massage gebeurt door noppen die op de hoes zijn aangebracht of door houten bolletjes. De laatste zijn afneembare hoezen waarbij uw hele rug wordt gemasseerd en u nog comfortabeler kunt rijden.

Zoals u ziet is er volop keuze aan autohoezen. Wat voor u de juiste hoes is, hangt af van uw smaak, of u hoezen in de kleur van uw auto wilt hebben of juist een contrasterende kleur wilt, budget en hoe veel u rijdt en in wat voor omstandigheden. Wat zeker is, is dat stoelhoezen uw auto persoonlijkheid geven en u meer geniet van het rijden.
 

Meer informatie op de website autodoc.nl

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie