Hoe startup New Rivets de wereld van digitale marketing en media op zijn kop zet

Bart Remmers
In het huidige digitale landschap willen steeds meer adverteerders en publishers om strategische, operationele of financiële redenen digitale media verbinden met en integreren in hun bedrijfsvoering. Hierbij ontbreekt het hun vaak aan expertise, resources of praktijkervaring.

Het vandaag gelanceerde New Rivets biedt naar eigen zeggen als eerste in Nederland de oplossing voor complete digitale integratie, van ontwerp tot de implementatie van technologie, processen, én human capital. New Rivets zorgt dat bedrijven intern de volledige regie krijgen over hun data, digitale marketing en media. 

De oprichters

Na bij diverse organisaties een succesvolle digitale turnaround te hebben geleverd, hebben oprichters Jeroen Rutte en Boudewijn van Ewijk besloten ontwerp en implementatie als dienst te gaan leveren aan andere bedrijven. Van Ewijk was onder meer oprichter van digital agency MediaScience, verantwoordelijk voor digitale marketing bij Telfort en CTO bij Digital Agency Group. 

Jeroen stond aan de wieg van online salesnetwerk MannenMedia en begeleidde de implementatie van SpotX in de Benelux. Van Ewijk: ‘Door onze ervaring en achtergrond aan de adverteerders-, bureau- en publisherszijde overzien wij als een van de weinige spelers in de markt de gehele keten. Wij combineren technologie, commercie en organisatie in onze oplossingen.’

Challenger van grote advieskantoren 

‘Er gebeurt veel in het digitale domein. Tegelijkertijd is de industrie volwassen geworden en is het in huis halen daarvan een heel logische stap geworden. In tegenstelling tot de grote advieskantoren gelooft New Rivets meer in digitale evolutie dan in disruptie, oftewel: in het verbinden van digitale marketing en media met bestaande processen. De kern van digitaal succes zit in de uitvoering en dat is precies de reden waarom New Rivets ook de implementatie levert’, aldus Jeroen.

Naast de oprichters bestaat New Rivets uit een netwerk van ervaren digital architecten, scrum masters en engineers dat de komende tijd verder zal worden uitgebreid. Steven Jongeneel is aangetrokken als strategisch adviseur en investeerder. New Rivets is reeds werkzaam voor diverse adverteerders en publishers in binnen- en buitenland.
 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart