Hoe kun je op lange termijn fit blijven als je werkt achter een computer?

Hoe kun je op lange termijn fit blijven als je werkt achter een computer?

Redactie Baaz

Als zelfstandige ondernemer is het gemakkelijk om de hele dag achter je computer te zitten zonder al te veel te bewegen. Maar als je op lange termijn fit wilt blijven, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam gezond blijft. Hieronder vind je enkele tips om fit te blijven als je langdurig werkt achter een computer.

Ergonomisch werken

Ergonomie is de wetenschap van het aanpassen van de werkplek aan de werknemer om zo de veiligheid, het comfort en de productiviteit te verbeteren. Als je lange uren achter een computer werkt, is het belangrijk om je werkplek zo ergonomisch mogelijk in te richten. Dit betekent dat je bureau en stoel op de juiste hoogte moeten worden afgesteld, zodat je in een comfortabele positie kunt werken. Een ergonomische bureaustoel zorgt voor een goede ondersteuning van je rug en voorkomt dat je last krijgt van je nek en schouders. Zo kun je langere tijd achter je computer werken zonder last te krijgen van lichamelijke klachten. 

Zit-sta bureaus

Een zit-sta bureau is een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat je zowel zittend als staand kunt werken. Dit is een ideale oplossing voor mensen die lange uren achter een computer werken en hun gezondheid willen verbeteren. Door af en toe te staan tijdens het werken, verbeter je niet alleen je houding, maar verbrand je ook meer calorieën en verbeter je de bloedcirculatie. Een zit-sta bureau is een investering in je gezondheid en welzijn, en kan je helpen om fit te blijven tijdens lange werkdagen.

Als je op zoek bent naar een goed zit-sta bureau, dan kun je kijken in het assortiment van Van Garderen Kantoormeubelen. Van Garderen Kantoormeubelen is een leverancier van hoogwaardige kantoormeubelen die je helpen om een ergonomische werkplek in te richten. Ze bieden een breed assortiment aan ergonomische bureaustoelen en zit-sta bureaus, waarmee je jouw werkplek op maat kunt maken. Van Garderen Kantoormeubelen helpt je graag bij het vinden van de juiste oplossing voor jouw situatie.

Positie en beweging

Naast het ergonomisch inrichten van je werkplek is het ook belangrijk om regelmatig te bewegen. Als je lange uren achter een computer werkt, is het gemakkelijk om in een zittende positie te blijven zitten en weinig te bewegen. Plan daarom regelmatig pauzes in waarin je even gaat staan, een stukje gaat wandelen of even wat rek- en strekoefeningen doet. Dit helpt je niet alleen om fit te blijven, maar verbetert ook je concentratie en productiviteit.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie