Hoe kun je iets het best coderen?

Hoe kun je iets het best coderen?

Redactie Baaz
Als ondernemer kom je voor veel verschillende uitdagingen te staan die vaak verschillende middelen nodig hebben om te overwinnen. Als je een dienst verkoopt moet je je met andere zorgen bezighouden in vergelijking met als je een product verkoopt.

Bij het verkopen van een dienst is het handelsmerk van je bedrijf van belang. Dit is wat je herkenbaar maakt. Een goed logo, goede serviceverlening, werkkleding. Als verkoper van een product zal je moeten coderen. Wat houdt coderen eigenlijk in?

Wat is coderen?

Coderen is een erg brede term en heeft daarom veel vertakkingen onder zich zitten. In brede zin betekent coderen het aanbrengen van informatie op een product, veelal om redenen die vereist zijn, maar je codeert ook vaak voor eigen belang. Bijvoorbeeld plak je een logo op de verpakking, of zet je een terugkerende tekst op het product. Op je product moet altijd een streepjescode zitten. Die moet er ook op worden gecodeerd. Dit doe je door een codeersysteem te gebruiken. Misschien klinkt de beschrijving wel bekend. Dat komt omdat coderen eigenlijk precies hetzelfde is als printen. Printen wordt tegenwoordig gezien als iets afbeelden op papier, maar eigenlijk is het iets afbeelden op een materiaal. Wegens die verwarring en door de bloeiende ondernemerstaal is het woord coderen ontstaan.

Soorten codeersystemen

Zoals hiervoor ook al is genoemd kan een codeersysteem heel veel betekenen. Als je kijkt naar de feitelijke betekenis, is codeersysteem simpelweg een ander woord voor printer. Een ander voorbeeld van een codeersysteem is een etiketteermachine, of een high resolution of continuous inkjet printer, of een labelprinter. Printers splitsen zich in twee soorten: inkjet en laserprinters. Daarnaast bestaan er ook nog graveermachines en thermal transfer printers.

Welke soort is waarvoor het best?

Als je voor je onderneming op je product of de verpakking moet coderen is het beter een inkjet printer aan te schaffen. Je kunt kiezen uit high resolution en inkjet printers. Continuous inkjet printers zijn sneller dan high resolution inkjetprinters en komen vaker voor in het huishouden. Voor het printen van barcodes of het bedrukken van een label is een etiketteermachine de ‘go to’.

Wat kies jij?

Welke soort codeersysteem heb je nodig? Bestudeer je eigen situatie en beslis op basis daarvan. Moet je alleen op papier coderen, maar dit moet extreem vaak, dan is een laserprinten gebruiken het slimst. Deze printer heeft geen cartridges nodig en kost daarom over de tijd minder geld. Moet je op oneven materiaal printen, dan is een continuous inkjet printer wijzer.

 

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie