Hoe kun je als startup het beste reclame maken?

Redactie Baaz
Je hebt het perfecte idee. En het perfecte product. Nieuw en aantrekkelijk. Inspirerend en uitdagend. Het product is er. Je maakt het al, weliswaar in kleinere aantallen, maar je kunt het gaan verkopen. Nu moet je alleen nog even iedereen op de wereld laten weten dat jouw product vanaf nu verkrijgbaar is.

Omdat je net gestart bent heb je een klein budget. Maar ook met dat kleine budget kun je prima reclame maken. De naamsbekendheid van je net gestarte bedrijf een boost geven. Op YouTube ben je al goed en snel te vinden. Ook heb je al een heleboel blogs geplaatst op verschillende pagina’s en websites.

Opgemerkt

Het gaat erom dat je wordt opgemerkt. En er is al zo veel! Toch is jouw product onderscheidend en je wil dus ook op een onderscheidende manier reclame ervoor maken. Met een reclamezuil bijvoorbeeld vlakbij de ingang van je favoriete restaurant. Of je kunt met de winkeliersvereniging van het winkelcentrum afspreken dat je een paar reclameborden voor jouw product langs de gevels hangt. Voor een korte, vooraf afgesproken periode. Een soort van guerrillamarketing, zou je kunnen zeggen.

Laat het weten

Bij plaatprinten.nl kun je online opvallende reclamezuilen en reclameborden bestellen. Het gaat om gezien worden, om herkenning en om  herhaling. Jouw product als print op plaat bij de ingang van het winkelcentrum, levensgroot. Moet je voorstellen! Snel zullen mensen jouw product willen kopen en slim als je bent heb je met de buurtsuper gelijk afgesproken dat deze een behoorlijk aantal op voorraad houdt. Je wil jouw product zo snel mogelijk bekend laten worden bij het publiek. Bij de consument. Met een reclameplaat bij de bushalte, met plaatmateriaal bedrukken en ophangen bij de plaatselijke sportvereniging gaat het snel. Afbeeldingen van je product printen op plaat, en dan natuurlijk op een originele manier, is een uitstekende manier om op te vallen en de juiste aandacht te krijgen voor je product. Zorg dat je nét even boven die andere reclameboodschappen uitsteekt. Dan zullen mensen omkijken en aan een ander vragen of ze die leuke reclame plaat bij het pleintje ook gezien hebben. Dan wordt er op verjaardagen en andere feestjes over jouw product gepraat. En precies dat wil je zien te bereiken. Want dan gaan mensen jouw product kopen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie