Hoe komt de zelfstandige interim-professional aan opdrachten?

Hoe komt de zelfstandige interim-professional aan opdrachten?

Redactie Baaz

De zelfstandige interim-professional is deskundig op zijn vakgebied. Maar wat heb je – naast deskundigheid – nog meer nodig om tijdens een intakegesprek een opdracht te verwerven?

Het boek Intakegesprekken & Detachering van Taren Mohan vertelt hoe zelfstandige interim-professionals ieder intakegesprek tot een succes kunnen maken. Het is het eerste boek in Nederland dat dit onderwerp behandelt.

De beste voorbereiding

In het boek komen alle belangrijke aspecten van het intakegesprek aan de orde, onder andere: Hoe kun je een intakegesprek het beste voorbereiden? Welke gesprekstechnieken worden toegepast en hoe kun je deze gesprekstechnieken in je voordeel laten werken? Hoe toon je in het intakegesprek je toegevoegde waarde aan de opdrachtgever?

Ook zijn er interviews opgenomen met zelfstandige interim-professionals (Michael Kruin en Charles Kersbergen), opdrachtgevers (Aegon, Belastingdienst en ONVZ), een bemiddelaar (Oliver James Associates), detachering-bureaus (Credit Control Consultancy en Talent & Pro) en een senior MSP-consultant (Serin Gokhan). De interviews onderbouwen de inzichten uit het boek en geven concrete tips aan de zelfstandige interim-professional.

Achterstand opdrachten

'Het aantal zelfstandige interim-professionals groeit hard in Nederland', vertelt auteur Taren Mohan. 'Volgens het CBS waren er in Q2 van 2017 1,4 miljoen mensen met een hoofdbaan als zelfstandige. Tegenover de vrijheid staan ook zaken die de professional zelf moet regelen, zoals het verwerven van opdrachten. Interim-professionals hebben hierbij veel concurrentie. In de praktijk merk ik dat velen van hen een achterstand hebben als het gaat om vaardigheden die nodig zijn bij het voeren van een intakegesprek. Dat is ook de reden dat ik dit boek heb geschreven.'
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie