Hoe geef je als ondernemer jouw toekomstige personeel een kickstart?

Redactie Baaz
Terwijl de meeste werknemers vroeger jaren voor dezelfde baas hebben gewerkt, is dit tegenwoordig niet langer het geval. De meeste mensen werken maar voor een korte periode voor dezelfde baas om hierna een andere kans te grijpen. Dit fenomeen noemen we ook wel 'jobhopping'. Als werkgever moet je hier goed op inspelen. Doordat je constant met nieuwe werknemers te maken krijgt, zal je ook continu nieuw personeel moeten klaarstomen. Hoe zorg je er nou voor dat je toekomstige of nieuwe personeel zo snel mogelijk klaargestoomd wordt? Je kunt je personeel een kickstart geven door middel van 'onboarding'.

Bij onboarding wordt het personeel voorbereid door middel van verschillende technieken. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar hoe het personeel zo snel mogelijk kennis kan maken met de bestaande bedrijfscultuur. Het is belangrijk dat elk personeelslid voldoende kennis heeft met het merk. Bovendien wordt de onderlinge band tussen teamleden zo ook sterker. Een sterkere band zorgt vrijwel altijd voor een hogere productiviteit.

Het klaarstomen van toekomstig personeel

Toekomstig personeel moet klaargestoomd worden voor de eerste werkdag. Bij veel bedrijven wordt het personeel echter pas klaargestoomd vanaf de eerste werkdag. Dit is zonde, want een personeelslid dat nog klaargestoomd moet worden houdt het werk alleen op. Bij onboarding wordt hier vooraf dus al voldoende aandacht aan besteed. Hierdoor is het personeel op de eerste werkdag al voorbereid, waardoor de productiviteit een stuk hoger ligt. Bestaande personeelsleden worden zo ook veel minder van het werk gehouden. Dit wil niet zeggen dat je een beginnende werknemer niet de benodigde aandacht moet geven, maar door middel van onboarding kan het wel een stuk minder.

Toekomstig personeel kan zowel online- als offline worden opgeleid, dit noemen we blended learning. Het voordeel hiervan is dat online bijleren overal mogelijk is.

Een professioneel bedrijf inschakelen voor onboarding

Wil jij zeker weten dat toekomstig personeel een goede start maakt? Dan is het aan te raden om de onboarding van het personeel uit te besteden. Er zijn professionele bedrijven die je kunnen helpen met het klaarstomen van het personeel. Hierdoor hoef jij je hier niet in te verdiepen. Een expert zal de juiste technieken kennen om het personeel snel voor te bereiden. Het is wel belangrijk dat je kiest voor een bedrijf dat voldoende aandacht besteedt aan de communicatie. Op deze manier kan je er zeker van zijn dat het personeel ook echt voorbereid wordt op de werkzaamheden die plaats moeten vinden binnen jouw bedrijf. Het bedrijf dat het personeel opleidt moet eerst voldoende kennis opdoen van het bedrijf!

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie