Hoe begin je de dag het best als ondernemer?

Hoe begin je de dag het best als ondernemer?

Redactie Baaz
Een goed begin is het halve werk. Dat geldt net zo goed voor een normale werkdag. Maar hoe kan je zo'n dag als ondernemer zijnde nou het beste beginnen? Wij geven vijf tips.

1. Vroeg opstaan

Eén van de voordelen van het ondernemerschap is je eigen tijd kunnen indelen. Maar het blijft een feit dat je 's ochtends het productiefst bent en de meeste concentratie hebt. Bovendien: hoe vroeger in de ochtend, hoe minder groot de kans is dat je gestoord wordt. 

2. Een goed ontbijt

Hoewel sommige mensen moeite hebben met een flink ontbijt, is het aan te raden dat toch te doen. Vermijder suikers voor een piek en daarbij horende dip. Krijg je echt niets naar binnen, ga dan voor een smoothie. 

3. Bewegen

Lichaamsbeweging in de vroege uurtjes zorgt niet alleen voor een energieboost, je wordt er scherper van en het reduceert stress – iets wat voor elke ondernemer als muziek in de oren moet klinken. Hoogstwaarschijnlijk zijn je prestaties in de sportschool nog beter dan als je 's avonds gaat ook.

4. Maak een plan

Ontbijt en beweging achter de rug? Tijd om aan het werk te gaan. Bedenk eerst wat je die dag allemaal graag wil doen en schat ook enigszins in hoe veel tijd je daar aan gaat besteden. Kans is groot dat je je daar dan ook daadwerkelijk aan houdt.

5. Begin met de lastigste klus

Dat je 's ochtends de meeste concentratie hebt, betekent ook dat dit het uitgelezen moment is om de meest lastige klus van je to do list. aan te pakken. Ook hier geldt: hoe vroeger, hoe beter, want het is fijner als werknemers niet continu om een helpende hand komen vragen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie