Hoe bedrukte relatiegeschenken kunnen bijdragen aan je zakelijke zichtbaarheid

Hoe bedrukte relatiegeschenken kunnen bijdragen aan je zakelijke zichtbaarheid

Redactie Baaz

Als ondernemer in Nederland ben je waarschijnlijk constant bezig met de zichtbaarheid van je bedrijf. Nu het aantal bedrijven in ons land al een hele tijd aan het stijgen is, is het nog belangrijker om op te vallen bij de (potentiële) klant. Anders weet de groeiende concurrentie je klant wel te vinden. Er zijn verschillende manieren hoe je dit kunt aanpakken. 

Naast het investeren in online zichtbaarheid blijft offline zichtbaarheid van groot belang. Dat doe je onder andere door te investeren in bedrukte relatiegeschenken zoals hoodies bedrukken of het bedrukken van pennen, mokken en meer. In dit artikel vertellen we je meer over hoe dit soort gepersonaliseerde items kunnen bijdragen aan je zakelijke promotie.

Hoodies bedrukken als vorm van fysieke reclame

Hoewel we in het bedrijfsleven echt niet zonder het wereldwijde web kunnen, mogen we het belang van fysieke promotie niet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het bedrukken van hoodies of shirts met je bedrijfslogo en/of zakelijke gegevens. Hiermee kun je deze belangrijke zakelijke informatie op een ludieke en simpele manier verspreiden. Het is hierbij aan te raden om items te bedrukken die mensen daadwerkelijk gaan gebruiken.

Een hoodie bedrukken is bijvoorbeeld een goed idee, evenals het bedrukken van tasjes, waterflessen of mokken. Dat zijn stuk voor stuk items die bij veel mensen, van consument tot zakelijke partner, goed van pas komen. Gebruiken zij een dergelijk bedrukt item dagelijks of wekelijks, dan heb je als ondernemer een hele interessante en pakkende vorm van fysieke reclame te pakken. Dat is zonder twijfel de grootste reden om te investeren in bedrukte items; je weet maar nooit waar dit soort reclame terecht gaat komen en wat het je dus kan opleveren.

Bedrukte items zijn daarbij een effectieve marketingtool

Je moet hierbij niet vergeten dat bedrukte items voor een langere tijd een effectieve marketingtool kunnen zijn. Waar traditionele promotie zoals advertenties vaak van tijdelijke aard zijn en zo binnen no time vergeten worden, is dat met een bedrukt item wel even anders. Bedrukte relatiegeschenken fungeren namelijk als een effectieve vorm van marketing die langdurige resultaten opleveren. Alleen daarom is het al de moeite waard om erin te investeren.

Wat daarbij natuurlijk de belangrijkste kern van het verhaal is, is dat je er je naamsbekendheid automatisch mee vergroot. Dat is het grootste doel van een zakelijke promotie zoals deze. Je zichtbaarheid wordt vergroot, waardoor meer mensen bekend raken met je bedrijf en met wat je of jullie doen. Dat geldt niet alleen voor de ontvangers van een relatiegeschenk, maar ook voor de mensen die zij weer ontmoeten terwijl ze het relatiegeschenk gebruiken. Kortom: een prettige win-winsituatie.

Investeren in klantrelaties kan voor meer zichtbaarheid zorgen

Wat eveneens interessant is om te weten, is dat je met een relatiegeschenk ook juist wil investeren in het versterken van de bestaande klantrelaties. Je wil laten zien dat je blij bent met een zakelijke samenwerking of met een medewerker waar je altijd op kunt bouwen en dat doe je door middel van een zakelijk relatiegeschenk, zoals een bedrukte hoodie, een tas of iets anders. Terwijl je actief investeert in het versterken van deze relaties en het opbouwen van onderlinge loyaliteit, zorg je meteen voor meer zichtbaarheid.

Dat heeft alles te maken met het feit dat zakelijke partners, medewerkers en andere ontvangers van een relatiegeschenk zich gezien en gehoord voelen. Je geeft ze immers een cadeau voor een goede samenwerking of zomaar omdat je blij bent met de zakelijke connectie. Dit leidt onder andere tot een positieve indruk van je bedrijf en een directe versterking van de band tussen jou en je klanten. Dat leidt niet alleen tot meer aankopen, maar ook tot aanbevelingen bij anderen wat weer voor meer zichtbaarheid zorgt.

Hier moet je op letten wanneer je voor bedrukte relatiegeschenken gaat

Er zijn kort samengevat genoeg redenen op te noemen waarom bedrukte relatiegeschenken kunnen bijdragen aan je zakelijke zichtbaarheid. Weet je niet goed waar je moet beginnen of wat voor soort items je moet laten bedrukken? Check dan onze tips:

  • Ga altijd voor een bedrukt item dat past bij je doelgroep en kies het liefst iets wat je vaker in kunt zetten. Waterflessen of hoodies bedrukken, is vaak voor een algemeen publiek een prima idee. Dat geldt ook voor USB-sticks of bedrukte powerbanks.
  • Zorg er daarnaast voor dat je relatiegeschenken altijd van goede kwaliteit zijn, zodat ze jarenlang gebruikt kunnen worden. De kosten zijn misschien hoger, maar daarmee investeer je wel in jarenlange promotie aangezien kwalitatieve items langer mee kunnen gaan.
  • Wees altijd creatief en origineel bij het kiezen van bedrukte relatiegeschenken en zorg ervoor dat het item opvalt. Daarmee kies je voor een blijvende indruk bij de ontvanger en mensen die het item te zien krijgen. Een aantrekkelijk ontwerp is dus een must.
  • Denk tot slot aan het praktisch nut van een bedrukt relatiegeschenk en kijk eventueel naar seizoensgebonden items.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie