Het openhartige en avontuurlijke levensverhaal van Ray Klaassens

Het openhartige en avontuurlijke levensverhaal van Ray Klaassens

Redactie Baaz

Het is niet altijd makkelijk om jezelf te zijn. Dat laat Ray Klaassens zien in zijn inspirerende debuut Groeipijn. Zijn passie en gedrevenheid brachten hem van de straten en bossen van Helmond, via de Koninklijke Militaire Academie naar bijzondere en soms gevaarlijke oorden.

In Groeipijn neemt hij je mee op de reis die hij de afgelopen vijftig jaar heeft afgelegd en maakt je op ontwapenende wijze deelgenoot van zijn zoek- en struikeltocht. Hij deelt persoonlijke inzichten en levenslessen die voor menig lezer herkenbaar en toepasbaar zullen zijn. 

Groeipijn verschijnt op 9 januari 2024.

In de jungle van Belize, tijdens bombardementen in Beiroet en bij een gijzelsituatie in het Midden-Oosten kon Ray Klaassens zich steeds verder ontwikkelen. Hij leerde: je wordt nooit groter dan wat je omgeving je kan bieden. Groeien doe je buiten je comfortzone. Daarvoor zijn lef, discipline en doorzettingsvermogen nodig. Of het nu is als commando, inlichtingenofficier, ondernemer, tv-persoonlijkheid of spreker, Ray blijft zichzelf steeds weer uitdagen. De sleutel? Moeite doen, telkens opnieuw. Groei zal immers altijd een beetje pijn blijven doen. 

Ray is bekend als hoofdinstructeur van het TV Programma 'Kamp van Koningsbrugge'. Het vierde seizoen staat alweer op de planning en ook zal hij onderdeel zijn van het nieuwe Tv-programma No Way Back. In het voorjaar van 2024 staat Ray in het theater met zijn voorstelling 'Groeipijn'. 

Meer boekentips:

Lees hier: Autobiografie verketterde Maurice de Hond geeft onthullend beeld veelbewogen leven

Lees hier: Fuck it, you can have it all

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie