Het nieuwe netwerken in een nieuw jaar

Het nieuwe netwerken in een nieuw jaar

Redactie Baaz

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook voor Schneider Electric ontzettend waar. Afgelopen jaar heeft de primaire focus van het bedrijf gelegen op verbinding: van machines en systemen op het nieuw geïntroduceerde EcoStruxure-platform, maar ook het verbinden van nieuwe partners aan de organisatie.

2018 staat voor Schneider Electric volop in het teken van edge computing en hoe men door slimme netwerken nog meer waarde toe kunnen voegen voor gebruikers én hun klanten.

In 2017 heeft Schneider Electric EcoStruxure IT geïntroduceerd: een open architectuur op basis van Internet of Things (IoT), speciaal voor hybride IT- en datacenteromgevingen. EcoStruxure IT is compatibel met allerlei machines, (IoT-) devices en software, die met behulp van deze architectuur op het EcoStruxure-platform een volledig geïntegreerd netwerk vormen. Het netwerk voegt waarde toe aan verzamelde data en daarmee ook aan elk data-driven bedrijfsproces.

Naast de lancering van dit platform heeft Schneider Electric het partner- en klantennetwerk met succes uitgebreid. Het nieuwe MSP-programma verrijkt producten met specialistische kennis die de onderneming in staat stelt specifieke (totaal-) oplossingen te leveren aan nieuwe industrieën. Door de samenwerking met nieuwe partners zoals bol.com heeft men ook de afzetmarkt kunnen vergroten en levert Schneider Electric sinds kort een selectie basisproducten direct aan de consument.

Dynamische tijd

Ontwikkelingen en trends als digitalisering, Industry 4.0, machine learning, edge computing en energiebesparing zullen ook dit jaar invloed blijven uitoefenen op iedere sector. Bij Schneider Electric vraagt men zich voortdurend af hoe ze in deze dynamische tijd klanten kunnen ondersteunen.

Voor alle spelers in de markt zijn specialisatie en flexibiliteit hierin sleutelwoorden. Enerzijds realiseert men dit door producten af te stemmen op specifieke industrieën, anderzijds door het opbouwen van een toekomstbestendig netwerk waarmee men tegemoet blijft komen aan de veranderende wensen van eindgebruikers.

Een jaar vol nieuwe kansen

De rol die is weggelegd voor IoT en in meer algemene zin data, zal in iedere sector alleen nog maar toenemen. Om het maximale uit deze data te halen is het raadzaam op de hoogte te blijven van ontwikkelingen en onderzoek te doen naar investeringen en nieuwe verdienmodellen.

Slim gebruik van data biedt elke onderneming nieuwe inzichten waarmee processen geoptimaliseerd kunnen worden, nieuwe afzetmarkten kunnen worden ontdekt en nieuwe kansen om de marktpositie te verbeteren aan het licht komen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie