Het kabinet maakt leasefiets aantrekkelijker

MKB
Jordi Smit
Het kabinet maakt het voor werkgevers in de toekomst een stuk aantrekkelijker om medewerkers een fiets van de zaak te geven. Voor privégebruik van een leasefiets moet de werknemer voortaan zeven procent van de waarde bij zijn inkomen optellen, zo maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend.

Nieuwe regels kabinet

De nieuwe regels zijn een stuk eenvoudiger dan in de huidige situatie. Mensen die met de huidige regels op een leasefiets rijden, moeten precies bijhouden hoeveel kilometer ze privé fietsen. Het onderhoud van de fiets mag van de privékosten worden afgetrokken. 'Met een simpele regeling wordt het hopelijk voor werkgevers een stuk aantrekkelijker om medewerkers op de fiets naar het werk te laten gaan', zegt staatssecretaris Snel van Financiën tegen RTL.

LEES OOK: Deelfietsmarkt groeit binnen vier jaar naar 8 miljard euro

Kabinet: vaste bijtelling

Voor het privégebruik van een leasefiets gaat, net als voor een leaseauto, een vaste bijtelling gelden. Voor de leasefiets wordt dat een bijtelling van zeven procent van de waarde van de fiets, maakt het kabinet op Prinsjesdag bekend. Een e-bike van 2000 euro kost je dan afhankelijk van je inkomen tussen de 4,33 en 5,75 euro per maand. Voor een iets duurdere lease-pedelec (3500 euro) moet je rekenen op een bijtelling van 7,50 tot 10 euro per maand, aldus het kabinet.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi