Het hoe en waarom van werken met werkvormen

Bart Remmers
De opvolger van Het Groot Werkvormenboek is verschenen. Dit tweede deel bevat 120 nieuwe werkvormen bruikbaar voor zelfsturende teams en iedereen die meer uit overleg op de werkvloer wil halen.

Werkvormen spelen een belangrijke rol bij het realiseren van verandering. Een goed gekozen werkvorm leidt namelijk niet alleen tot plezier maar brengt daarnaast elk individu in beweging, waardoor de gedroomde (cultuur)verandering echt een vlucht kan nemen. Vooral voor zelfsturende teams dus een mooie tool. Dit tweede deel is een rijke inspiratiebron met nieuwe werkvormen die je kunt inzetten bij allerlei bijeenkomsten.

Inspiratie voor elke fase

Nieuw in dit tweede deel is de focus op het effect van een mix van werkvormen en hoe je die het best in één programma past. Hoe kom je tot een geslaagde opbouw en een verzameling werkvormen die elkaar versterken?

De auteurs hebben daarvoor de 2KNOWHOW LearningChain ontwikkeld, een handzaam model dat je helpt om een sluitend programma te maken met specifieke werkvormen voor elke fase van een bijeenkomst. De 120 werkvormen zijn verdeeld over negentien clusters, die samenhangen met de verschillende onderdelen van een goed programma.

Over de auteurs

Auteurs Sasja Dirkse en Angela Talen van 2KNOWHOW schreven Het Groot Werkvormenboek 2 samen met collega Maaike Kester.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart