Het geheim achter het succes van Amazon

Redactie Baaz
Twee voormalig top-level Amazon-executives spelen open kaart over het succes van Amazon op het gebied van cultuur, leiderschap en best practices.

Working Backwards

Altijd al benieuwd geweest hoe Amazon heeft kunnen uitgroeien tot een van de bijzonderste bedrijven van deze tijd? Working Backwards is zowel een praktische gids als het verhaal achter Amazon, waarin Bryar en Carr beschrijven wat het betekent om ‘Amazonian’ te zijn en hoe het hun persoonlijke en professionele levens beïnvloed heeft. 

Het succes van Amazon is niet bereikt door de genialiteit van één individu, maar is ontstaan door de vastberadenheid waarmee een reeks van helder geformuleerde principes is uitgevoerd. Deze principes worden in Working Backwards voor het eerst gedeeld. 

In Working Backwards worden de geheimen achter het succes van Amazon blootgelegd door twee voormalig top-level executives. 

De auteurs, Colin Bryar en Bill Carr, laten zien hoe alle beslissingen binnen Amazon, op welk niveau dan ook, worden gemaakt op basis van veertien leiderschapsprincipes, en zij lichtten toe hoe de bedrijfscultuur van Amazon wordt gedefinieerd door vier kenmerken: klantobsessie, lange-termijn denken, innovatiedrang en operational excellence. Bryar en Carr leggen de dagelijkse praktijken uit die ervoor zorgen dat deze kenmerken worden omgezet naar actie en doorvloeien naar alle facetten van het bedrijf.

Working Backwards is zowel een praktische gids als het verhaal achter Amazon, waarin de Bryar en Carr terugdenken aan hoe het is om ‘Amazonian’ te zijn en hoe het hun persoonlijke en professionele levens beïnvloed heeft.

De auteurs

Colin Bryar begon zijn carrière bij Amazon in 1998, Bill Carr in 1999. Zij stonden aan de wieg van producten en services zoals Kindle, Amazon Prime, Amazon Studies en Amazon Web Services. Bryar en Carr geven een waardevolle kijk achter de schermen; het is bewezen dat de drijfveren achter het succes van Amazon schaalbaar en toepasbaar zijn op andere bedrijven.

Colin Bryar was als Technical Advisor bij Amazon jarenlang de rechterhand van Jeff Bezos en werkt nu als adviseur.Bill Carr gaf meer dan vijftien jaar leiding aan Amazon Music, Prime Music, Amazon Video, Prime Video en Amazon Studios. Nu is hij COO van OfferUp, een digitale marktplaats voor lokale (ver)kopers in de Verenigde Staten.

‘Colin en Bill hebben belangrijke leiderschapsposities bekleed tijdens kritische momenten in de geschiedenis van Amazon en vertalen deze ervaringen naar interessante verhalen en lessen voor lezers. Ik ga dit boek zeker zelf als referentie gebruiken!’ – Jeff Wilke, CEO Worldwide Consumer, Amazon

Working Backwards 

Inzichten, verhalen en geheimen van Amazon
Het boek verschijnt 16 februari 2021

Prijs: €21,99
Pagina's: ca. 304
ISBN:  9789400512030
Ook verkrijgbaar als e-book en audioboek

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie