Het gaat lekker met de auto- en motorbranche

Het gaat lekker met de auto- en motorbranche

Redactie Baaz
De auto- en motorbranche heeft in het tweede kwartaal van 2017 5 procent meer omgezet dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Hiermee neemt de omzet voor het tweede achtereenvolgende kwartaal toe. De verkoop van nieuwe personenauto’s was de motor achter de omzetgroei. Ook de autoservicebedrijven deden goede zaken en naderen het omzetniveau van voor de crisis. Dit meldt het CBS in de kwartaalmonitor auto- en motorbranche.

De omzetgroei in de autosector was — net als in het eerste kwartaal — voornamelijk afkomstig van de importeurs van nieuwe personenauto’s en de personenautobranche. Deze branches zetten respectievelijk ruim 10 en 7 procent meer om dan een jaar eerder. Er zijn fors meer nieuwe auto’s verkocht.

Omzet motorbranche op hoogste niveau deze eeuw

De omzet van de motorbranche nam eveneens sterk toe in het tweede kwartaal, na een dip in het eerste kwartaal. De omzet steeg met ruim 8 procent en bereikte hiermee het hoogste niveau van deze eeuw.

 Ook de autoservicebedrijven behaalden in het tweede kwartaal meer omzet: ruim 4 procent. De bedrijfsautobranche en handelaars in auto-onderdelen deden minder goede zaken. De omzet in deze branches was respectievelijk ruim 1 procent en bijna 4 procent lager dan een jaar eerder.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie