Hét boek voor leiders stelt mensgericht leiderschap centraal

Hét boek voor leiders stelt mensgericht leiderschap centraal

Redactie Baaz

“Leiders kunnen het verschil maken door te focussen op de mens in al zijn facetten.” Dat stellen leiderschapsexperts Nicolette Kat en Inge Wels in hun nieuwe boek, Hét boek voor leiders, dat 25 april verschijnt. Want waar leiders vaak beoordeeld worden op inhoud en taak, blijkt juist dat aandacht voor de sociale kant een gezonde werkomgeving schept. Een omgeving waarin mensen kunnen groeien en bedrijven succes bereiken. Het businessresultaat blijft daarbij natuurlijk belangrijk. Maar leiderschap van nu vraagt om meer: om vernieuwing en aanpassing in een continu veranderende omgeving. Hoe je dat doet? Daarover gaat dit boek.

Het werkklimaat is vaak voor verbetering vatbaar. Diverse onderzoeken tonen aan dat een merendeel van de werknemers zich niet betrokken voelt bij hun werk en bij de organisatie. En dat conflicten en gespannen relaties op de werkvloer goede voorspellers zijn voor burn-out. Tegelijk is er blijvend onderhoud nodig voor leiderschap dat een positieve en effectieve impact heeft. Dat vraagt om ruimte en de vaardigheid om te kunnen reflecteren. In de hectiek van alledag ontbreken die vaak. Zo missen de leiders van nu de mogelijkheid om te kunnen groeien en effectiever te worden in hun rol.

Het draait om mensen

Auteurs Nicolette en Inge zijn ervan overtuigd dat het anders kan. Dat leiderschap met een menselijke focus mogelijk is zonder het bedrijfssucces uit het oog te verliezen. In Hét boek voor leiders zetten ze het mensgerichte leiderschap daarom centraal: de mens is het belangrijkste ingrediënt van gezonde en succesvolle bedrijven. Meer inzicht krijgen in hoe mensen zich ontwikkelen, wat ze nodig hebben, wat hen drijft en hoe ze zich tot elkaar verhouden en relaties onderhouden, dat is de echte uitdaging van modern leiderschap. Het recept vinden dat het beste werkt voor jouw leiderschap, in jouw specifieke context, begint altijd bij jezelf. Daarmee ga je aan de slag tijdens het lezen van dit boek.

Een persoonlijke leiderschapstraining voor thuis

Hét boek voor leiders maakt het hedendaagse gedachtegoed over leiderschap toegankelijk. Met een duidelijk gestructureerde opbouw en in heldere taal nemen de auteurs je mee door een snoepwinkel vol beproefde modellen, theorieën en voorbeelden. Het is daardoor een persoonlijke leiderschapstraining voor thuis op de bank.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie