Het belang van een auto volgsysteem voor jouw bedrijfsauto's

Het belang van een auto volgsysteem voor jouw bedrijfsauto's

Redactie Baaz

Als eigenaar van een bedrijf met meerdere auto's is het niet altijd even makkelijk om precies te weten waar jouw voertuigen zich op ieder moment bevinden. Daarnaast kan het ook lastig zijn om te weten hoe de auto's worden gebruikt en of er onnodige kosten worden gemaakt. Herken jij deze problemen en ben je op zoek naar een oplossing? Dan is een auto volgsysteem wellicht iets voor jou.

Wat is een auto volgsysteem?

Een auto volgsysteem is een apparaat dat in de auto wordt geïnstalleerd en continu de locatie, status en rijgedrag van de auto monitort. De gegevens die verzameld kunnen worden bekeken via een dashboard of mobiele app. 

Voordelen van een auto volgsysteem

Door het installeren van een auto volgsysteem kan je als eigenaar van een bedrijf meerdere voordelen ervaren. Allereerst kan je veel geld besparen op onnodige kosten door het monitoren van het rijgedrag van jouw werknemers. Hierdoor kan je bijvoorbeeld voorkomen dat er te hard wordt gereden, zodat er minder brandstof wordt verbruikt en minder slijtage ontstaat aan remmen en banden. Daarnaast kan je ook op ieder moment zien waar jouw voertuigen zich bevinden, waardoor je bijvoorbeeld efficiëntere routes kan plannen en vertragingen kan voorkomen.

Daarnaast kunnen auto volgsystemen ook helpen bij het verbeteren van de veiligheid. Zo kan je met een auto volgsysteem bijvoorbeeld automatisch een melding krijgen als een van jouw auto's betrokken is bij een ongeval of als de auto ongebruikelijk stilstaat op een ongebruikelijke locatie. Hierdoor kan je snel reageren en hulp bieden indien dit nodig is.

Ook kan een auto volgsysteem helpen bij het verbeteren van de algehele productiviteit van jouw bedrijf. Door het monitoren van het rijgedrag kan je niet alleen onnodige kosten besparen, maar ook de rijvaardigheid van jouw werknemers verbeteren. Door bijvoorbeeld feedback te geven op de rijstijl kan je bijdragen aan het verminderen van verkeersovertredingen en ongevallen. 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een auto volgsysteem?

Bij het kiezen van een auto volgsysteem, van bijvoorbeeld FleetGo.nl,  is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden die het systeem biedt. Zo is het belangrijk dat het systeem kan worden aangepast aan de behoeften van jouw bedrijf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunnen instellen van notificaties bij bepaalde gebeurtenissen, zoals een te hoge snelheid of een te lange stop op een ongewenste locatie. 

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de gebruiksvriendelijkheid en de integratie met bestaande systemen. Zo kan het bijvoorbeeld handig zijn als het auto volgsysteem kan worden geïntegreerd met het plannings- of facturatiesysteem van jouw bedrijf.

Tot slot is het belangrijk om te kijken naar de kosten van het systeem. Hoewel het auto volgsysteem op de lange termijn kosten kan besparen, is er vaak wel een initiële investering nodig. Kijk daarom goed naar de prijs-kwaliteitverhouding van het systeem en bepaal op basis daarvan wat voor jouw bedrijf het meest geschikt is.

Een auto volgsysteem kan voor jouw bedrijf veel voordelen bieden op het gebied van kostenbesparing, veiligheid en productiviteit. Door te investeren in een goed systeem kan je niet alleen besparen op onnodige kosten, maar ook bijdragen aan een veiliger en efficiënter wagenpark. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie