Het Arbeidsrechtkantoor lanceert app voor berekenen transitievergoeding

Het Arbeidsrechtkantoor lanceert app voor berekenen transitievergoeding

Redactie Baaz

Met het ingaan van het nieuwe ontslagrecht op 1 juli heeft iedere werknemer die langer dan twee jaar in dienst is, wettelijk recht op een transitievergoeding bij ontslag. Maar hoe bereken je die precies?

Om de vragen van ondernemers tegemoet te komen lanceert het Arbeidsrechtkantoor een app waarmee je snel op de hoogte bent van wat er precies moet worden betaald. Er zijn namelijk enkele uitzonderingen op de wet, maar ook in die gevallen is het bij een schikking van groot belang dat een werkgever weet wat het uitgangspunt voor een vergoeding is. De gratis Transitievergoedings App houdt rekening met de specifieke mkb-overgangsregeling en de overgangsregeling voor 50-plussers.

Berekening

Daarnaast krijgen werkgevers goed inzicht in de berekening van de vergoeding, die onder meer uitgaat van het aantal dienstjaren, het totale maandsalaris inclusief emolumenten. Ook krijg je snel te zien hoeveel de vergoeding bedraagt voor de eerste tien dienstjaren en de dienstjaren die hierop volgen. De app is gratis beschikbaar voor zowel iOS als Android en biedt naast de rekentool de mogelijkheid om de uitkomst van de berekening direct door te mailen ter documentatie in het personeelsdossier of voor discussiedoeleinden.

Blog

Om hr-managers en werkgevers de regels omtrent het nieuwe ontslagrecht eigen te helpen maken, zit ook het blog van het Arbeidsrechtkantoor verwerkt in de applicatie. Hierop delen de schrijvers allerlei actuele zaken op arbeidsrechtelijk gebied als het nieuwe ontslagrecht of andere relevante jurisprudentie. Uiteraard verzorgen de medewerkers van het Arbeidsrechtkantoor ook elke editie van Baaz de rubriek Baaz zoekt het uit… De laatste editie van deze rubriek kun je hier teruglezen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie