Herstructurering bij Fujitsu Technology Solutions

Herstructurering bij Fujitsu Technology Solutions

Redactie Baaz

Fujitsu Technology Solutions heeft vandaag een herstructurering en een veranderingsprogramma aangekondigd.

Persbericht:

De herstructurering is het antwoord op de steeds uitdagender economische omstandigheden en fundamentele veranderingen in de ICT-markt. Fujitsu Technology Solutions stuurt het bedrijfsmodel richting services en solutions, gebasseerd op haar sterke product - en technologieportfolio. Fujitsu’s marktaandeel op de servicesmarkt in de CEMEA&I regio is relatief klein en deze markt biedt een groeimogelijkheid voor Fujitsu.

Om de winstgevendheid te verhogen, zal Fujitsu Technology Solutions haar productenportfolio stroomlijnen. Research&development, levering en productie worden meer gecoördineerd met Fujitsu’s activiteiten in Japan. De nabijheid van de fabriek van Fujitsu Technology Solutions in Augsburg voor Europese klanten wordt daarbij gezien als een aanzienlijk concurrentievoordeel. Dit blijft dan ook gehandhaafd.

Fujitsu Technology Solutions heeft als doelstelling om de jaarlijkse operationele kosten (OPEX) met 150 miljoen euro te verlagen. Als een van de maatregelen overweegt Fujitsu Technology Solutions een aanpassing in het aantal medewerkers en gaat daarover in overleg met de ondernemingsraden.

Rod Vawdrey, Chief Executive Officer at Fujitsu Technology Solutions:
“Fujitsu blijft in feite dezelfde koers varen: een wereldwijde provider van end-to-end services, solutions en technologie die de waardepropositie aan klanten als strategische partner wereldwijd versterkt. Door haar omvang en een wereldwijd bereik en dankzij het brede portfolio, variërend van hardware, software en solutions tot ICT-diensten, is Fujitsu een van de weinige bedrijven die deze complete end-to-end oplossingen kan leveren.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie