HEMA richt pijlen op Amerika

HEMA richt pijlen op Amerika

Redactie Baaz

HEMA heeft besloten om zich met een online en fysiek aanbod ook op Canada en de Verenigde Staten te richten. Vanaf deze zomer zijn er huishoudelijke artikelen in de VS te koop via de online winkel van het populaire Amerikaanse retailbedrijf Walmart. In Canada komen er zelfstandige, fysieke winkels en zijn er shop-in-shops te vinden, ook in Walmart. Het Nederlandse bedrijf gaat de naam 'HEMA Amsterdam' gebruiken.

Bron beeld: Wikipedia, Hema in Londen, Jordy Schaap

750 winkels in 10 landen

HEMA heeft al zo’n 750 winkels verspreid door tien landen in Europa en Azië, en daar komt Amerika nu dus bij. In totaal werken er negentienduizend werknemers bij het Nederlandse bedrijf. Dat HEMA nu uit gaat breiden naar Canada en de VS, is een grote, historische stap. ‘Toen oprichters Leo Meyer en Arthur Isaac bijna honderd jaar geleden voor het eerst kennismaakten met eenheidsprijzenwinkels was die kennismaking toevallig ook in Noord-Amerika', zegt topman Tjeerd Jegen. Hij ziet de samenwerking in Amerika als een perfecte internationale groeistrategie. HEMA wil via partners en online kanalen groeien in het buitenland, dus dit is een goed begin.

LEES OOK: Goederenoverslag Nederlandse havens 605 miljoen ton

HEMA Amsterdam

Ondanks dat HEMA al staat voor Hollandse Eenheden Maatschappij Amsterdam, wordt nogmaals de naam van de bekendste Nederlandse stad aan de bedrijfsnaam toegevoegd. Met de naam HEMA Amsterdam wordt de nadruk gelegd op Nederland. Met alle concurrentie in Noord-Amerika is dit een goede manier voor HEMA om zich te onderscheiden.

Walmart is wat omzet betreft het grootste bedrijf ter wereld. ‘Internationale partners krijgen veel kansen via ons platform. Daarom gaan we ook de samenwerking met HEMA aan: het is een onderscheidend Nederlands merk. Daarnaast zorgt de samenwerking voor een uitgebreider assortiment bij Walmart, waardoor onze klanten nog meer keuze hebben', zegt Philip Behn, General Manager bij Walmart.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie