HEMA introduceert happy hour tegen voedselverspilling

HEMA introduceert happy hour tegen voedselverspilling

Redactie Baaz
Versproducten die aan het eind van de dag niet worden verkocht, eindigen meestal roemloos in de afvalcontainer. Om deze verspilling tegen te gaan introduceert HEMA een happy hour aan het einde van de dag.

De weggegooide producten is niets mis mee, alleen mogen ze wegens de voedselveiligheid niet meer de volgende dag worden verkocht. HEMA wil met dit nieuwe happy hour kijken wat er gebeurt als je de producten die normaal worden weggegooid een uur voor sluitingstijd met een kwart afprijst. De verwachting is dat er hierdoor minder verse waren in de container verdwijnen en HEMA hoopt met de actie natuurlijk ook nieuwe klanten te trekken.

HEMA is druk bezig met het aanpassen van de formule om het bedrijf competitiever te maken in de huidige markt. Het is geen geheim dat de keten het zwaar heeft, maar met nieuwe initiatieven als dit happy hour hoopt men klanten terug naar de winkels te lokken. Een maand geleden vroeg HEMA haar klanten nog de ‘meest onmisbare producten’ te noemen, waarna deze tegen gereduceerd tarief in de winkel kwamen te liggen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie