De top-5 tijddilemma’s

Help: de ondernemer heeft voor alles te weinig tijd!

Bart Remmers
Te weinig tijd voor innovatie, te weinig tijd voor klanten, te weinig aandacht voor de strategie, het vinden van een balans tussen werk en privé en aandacht voor een gezonde leefstijl.

​Het zijn de vijf dilemma’s die ondernemers de meeste kopzorgen bezorgen. De Amersfoortse heeft zo’n 1.000 ondernemers gevraagd naar hun grootste ondernemersdilemma’s. Hieruit komt naar voren dat de meeste ondernemers vooral met tijdgebrek kampen.

De top-5 dilemma’s waar ondernemers mee te maken hebben is:

1.    Structureel tijd inplannen of ik ben te druk met de dagelijkse gang van zaken
2.    Focus op bestaande of nieuwe klanten
3.    Tijd vrij maken om te sporten of alleen als ik tijd over heb
4.    Ik luister naar mijn lichaam als ik moe ben of ik ga door tot het werk af is
5.    Lange termijn of ik leef met de dag


Het tijdgebrek onder ondernemers uit zich op verschillende manieren. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan 15% of minder van zijn tijd te besteden aan innovatie, terwijl voor slechts 40 procent dit ook de gewenste tijd is die ze aan innovatie willen besteden. Ondernemers zouden ook meer tijd aan nieuwe klanten willen besteden.

Langetermijnstrategie ondernemer

​Slechts één op de vijf ondernemers heeft een langetermijnstrategie voor de komende één tot drie jaar. Volgens een kwart van de ondernemers is de grootste uitdaging bij het opstellen van een langetermijnstrategie de drukte van de dag.

Vier op de vijf ondervraagden geeft aan een gezonde levensstijl te hebben. De ondernemers vinden van zichzelf dat ze voldoende gezond eten en op regelmatige tijden, ze sporten voldoende om fit te zijn en ze luisteren naar eigen zeggen naar hun lichaam als ze moe zijn.

En hoewel ondernemers aangeven dat ze het altijd druk hebben en gemiddeld 58 uur per week werken, is 9 van de 10 ondervraagden echter wél tevreden met de balans tussen werk en privé.


 

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart