Hublot en Daniel Arsham herdefiniëren het zakhorloge met de Arsham Droplet

Hublot en Daniel Arsham herdefiniëren het zakhorloge met de Arsham Droplet

Redactie Baaz

De luxe Zwitserse horlogemaker Hublot, bekend om zijn innovatieve geest, heeft een baanbrekende samenwerking onthuld met de veelgeprezen hedendaagse kunstenaar Daniel Arsham. Het resultaat van deze visionaire samenwerking is de Arsham Droplet, een revolutionair uurwerk dat het klassieke zakhorloge herdefinieert door antieke vormen te combineren met futuristische materialen en productiemethoden. De Arsham Droplet is een ongelooflijk kunstwerk dat op drie verschillende manieren kan worden gebruikt: als zakhorloge, als hanger of als opvallende tafelklok.

Hublot en hedendaags kunstenaar Daniel Arsham, bekend om zijn unieke stijl van het transformeren van alledaagse voorwerpen in “relikwieën van de toekomst”, zijn samengekomen om deze fascinerende fusie van verleden, heden en toekomst te creëren. De Arsham Droplet verenigt naadloos Hublot's technisch meesterschap en Arsham's onderscheidende artistieke visie, en levert een uurwerk dat de grenzen van de traditionele horlogerie verlegt.

De Arsham Droplet is geïnspireerd op de organische, vloeiende vormen in de natuur en is een echte mijlpaal in de wereld van de horlogerie. Deze samenwerking is een bewijs van de gedeelde toewijding van zowel Hublot als Arsham om werkelijk uitzonderlijke en transformerende ervaringen te creëren die de status quo uitdagen.

De Arsham Droplet is gemaakt van een harmonieuze mix van titanium, rubber en saffierglas en weerspiegelt Hublots ongeëvenaarde aandacht voor detail en toewijding aan innovatie.

Met afmetingen van 73,2 mm (lengte) x 52,6 mm (breedte) x 22,5 mm (dikte), ligt het ergonomische en tactiele ontwerp perfect in de hand en zorgt het voor een meeslepende en boeiende horologische ervaring.

Het hart van het horloge wordt gevormd door Hublot's iconische Meca-10 manufactuur uurwerk, met een indrukwekkende gangreserve van 10 dagen die ervoor zorgt dat het uurwerk langere tijd meegaat zonder dat het vaak opgewonden hoeft te worden, wat de band van de gebruiker met deze unieke creatie nog verder versterkt.

In de afgelopen tien jaar heeft Arsham samengewerkt met een breed scala aan merken en bekende personen. Fusion is belangrijk voor hem en zijn vorige projecten hebben laten zien dat hij kunst, design en populaire cultuur op een innovatieve manier weet te combineren. Deze samenwerking met Hublot is een natuurlijke uitbreiding van zijn artistieke praktijk, omdat beide merken de grenzen van hun vakgebied willen verleggen.

De Arsham Droplet is gelimiteerd tot slechts 99 stuks en is een echt collector's item en een meesterwerk van moderne horlogerie. Met zijn kenmerkende ronde druppelvorm en ongeëvenaarde complexiteit daagt het uurwerk conventionele opvattingen over wat een zakhorloge kan zijn uit.

Het organische ontwerp wordt aangevuld door een titanium kast en rubberen stootranden, die een gedurfde afwijking van de traditionele horlogemakersnormen weerspiegelen. Gepresenteerd met twee titanium kettingen, elk voorzien van Hublot's gepatenteerde dubbele “one-click” systeem voor naadloze bevestiging, kan het uurwerk op verschillende manieren gedragen worden, van een halsketting tot een zakhorloge, of tentoongesteld worden als een sculpturaal middelpunt op de decoratieve titanium en mineraal glazen tafelstandaard.

De opengewerkte titanium kast heeft een sandwichconstructie met twee prachtig bewerkte koepelvormige druppelvormige kristallen en lijkt op delicaat kantwerk geweven in een druppelpatroon. De stootranden aan de zijkant zijn gemaakt van een speciaal Arsham Green rubber en met het monogram van de kunstenaar op het oppervlak gestempeld.

De kast heeft een dubbel afdichtingssysteem met niet minder dan 17 O-ring afdichtingen, ingenieus geplaatst om een perfecte afdichting te garanderen. Het uurwerk toont ook de iconische designelementen van Hublot, waaronder de kenmerkende zes H-vormige schroeven van het merk.

Dankzij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van horlogetechnologie heeft de Arsham Droplet een waterdichtheid van 30 meter, waardoor duurzaamheid en betrouwbaarheid in elke omgeving gegarandeerd zijn. Met zijn uitzonderlijke vakmanschap en innovatieve ontwerp is dit gelimiteerde meesterwerk voorbestemd om een geliefd verzamelobject te worden.

Ga voor meer informatie over de Arsham Droplet en andere Hublot creaties naar hublot.com. Ga voor meer informatie over Daniel Arsham naar danielarsham.com.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie