Helft Britse jongeren wil het liefste maatschappelijk zinvol werk
Helft jongeren heeft liever een zinvolle baan dan een hoog salaris.

Helft Britse jongeren wil het liefste maatschappelijk zinvol werk

Redactie Baaz
Vijftig procent van de Britse jongeren heeft liever een zinvolle baan dan een hoog salaris. Als er wordt gekeken naar alle leeftijden, dan geldt dit voor vier op de tien respondenten.

53 procent van de jongeren geeft aan dat ze harder zouden werken als de organisatie een verschil maakt voor anderen. Dit effect zien we ook terug in waar mensen geld aan uit geven. De helft van de respondenten kopen liever producten en services van ethische bedrijven en 31 procent is bereid hier meer aan uit te geven. Hierdoor is de ethische markt groter geworden dan de markten voor alcohol en tabak bij elkaar. De uitgaven aan groene transportatie is in het afgelopen jaar dan ook toegenomen met 46 procent. Onder jongeren is deze trend nog groter: zestig procent geeft aan hun producten en services het liefst bij ethische bedrijven te kopen en 38 procent wil daar meer voor uitgeven.

Het onderzoek van Global Tolerance werd uitgevoerd onder 2126 mensen uit het Verenigd Koninkrijk. Het volledige rapport is hier te lezen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie