Hebbes! MSI WindPad 100W

Hebbes! MSI WindPad 100W

Redactie Baaz
MSI heeft vandaag hun eerste tablet officieel gepresenteerd. De WindPad 100W heeft de nodige hippe snufjes aan boord, zoals een 10.1" multipoint touchscreen, twee camera's en een G-Sensor gravity detecting systeem.

MSI probeert met de WindPad 100W een graantje mee te pikken van de recente tablet-hype die vorig jaar is ingezet door Apple's iPad. In tegenstelling tot dat apparaat draait deze op Windows 7.

De fabrikant heeft het apparaat voorzien van twee camera's, een aan de voor- en een aan de achterzijde, om zo videobellen mogelijk te maken. Ook is een lichtsensor aanwezig die automatisch de helderheid van het beeldscherm aanpast aan de lichtomstandigheden.

Daarnaast wordt deze tablet geleverd met MSI software, zoals een Wind Touch-interface, Easy Face-herkenning, Easy Picture-viewer en een taakbalkvergroter. Ook Adobe Reader en Microsoft Office 2010 Starter ontbreken niet, net als een USB- en HDMI-poort.

Omdat Windows 7 eigenlijk ontworpen is voor de desktop en niet voor tablets, heeft MSI het apparaat voorzien van een eigen gebruikersschil, de MSI Touch Interface. Dit moet de bediening vergemakkelijken.

De WindPad 100W moet het eerste kwartaal van 2011 beschikbaar komen. Een adviesprijs is nog niet bekendgemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie