Hebben tote bags de tassenmode van 2022 gedomineerd?

Hebben tote bags de tassenmode van 2022 gedomineerd?

Redactie Baaz

Als je op straat kijkt naar de mensen die er rondlopen en dan voornamelijk naar de tassen die ze bij zich dragen, zal het je opvallen dat de tote bag bovengemiddeld vaak voorbijkomt. Mannen en vrouwen van alle leeftijden worden met de tasjes gezien. Dat is niet zo heel gek, want de tas wordt niet alleen gezien als super modieus, maar ook nog eens als erg praktisch. In dit artikel zullen we bekijken of de tote bag in 2022 beter heeft gepresteerd dan alle andere tassen.

1. Ze zijn goedkoop in de aanschaf

Een van de grootste voordelen van tote bags is dat ze goedkoop zijn. Als je een exemplaar van je favoriete merk wil kopen, kost dat je vaak nog geen €10. In veel gevallen krijg je een tote bag ook ergens gratis bij. Voor merken is het namelijk een hele handige manier om hun zichtbaarheid te vergroten. Maar maak je geen zorgen, als je echt een fashionista bent, kun je ook een hele dure vinden, zoals de Louis Vuitton Neverfull tas of de Dior Book tote.

2. Ze passen bij iedere outfit

Het is niet zo heel gek dat je op straat veel mensen met een tote bag ziet lopen, want ze passen bij iedere outfit. Of je nu een jurkje met hoge hakken aan hebt of een jeans met stoere sneakers, een tote bag kan eigenlijk altijd. Daarbij komen de tassen ook in zo veel verschillende kleuren, dat er altijd wel een tote bag in je collectie zit die precies past bij je outfit van de dag. Ben je bang dat je de kleinere dingen kwijtraakt? Dan stop je er gewoon een etui in.

3. Ze zijn ontzettend praktisch

Niks is zo handig als altijd een opgerolde tote bag in je jaszak hebben zitten. Op het moment dat je dan onderweg naar huis toch even langs de winkel gaat, heb je altijd een tas bij de hand. Ook hoef je je er geen zorgen over te maken of alles er wel in past, want de inhoud zal je verbazen. Zo ben je binnen no time af van die keukenla die vol met plastic tasjes van de supermarkt ligt.

4. Ze zijn heel geschikt om te personaliseren

In principe is een tote bag een canvas waarmee je nog alle kanten op kunt. Veel mensen gebruiken het dus ook om een bepaalde boodschap uit te dragen. Die beweging bestond al in de jaren 60, toen de tassen werden gebruikt om politieke voorkeuren uit te dragen. Dit millennium is de populariteit van de tassen gestegen met de uitvoering waar ‘I am not a plastic bag’ op staat. Dragers kunnen hiermee aangeven dat zij milieubewust leven.

Dus hoe stonden de tote bags ervoor in 2022?

Er zijn redenen genoeg om van tote bags te houden en daarom deden we dat in 2022 ook massaal. Iedereen heeft wel een paar exemplaren thuis liggen en je zal wel gek zijn om er niet nog gretig gebruik van te maken. De verwachting is dat merken zichzelf zullen blijven promoten met tote bags en natuurlijk blijft de functie behouden. Ook in 2023 zal deze trend zich waarschijnlijk doorzetten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie