Handige stylingtips voor mannen op kantoor

Handige stylingtips voor mannen op kantoor

Redactie Baaz

Vroeger waren zakelijke outfits heel standaard. Mannen gingen standaard in 3-delig pak naar het werk en vrouwen droegen een nette jurk. Toch wel handig dat het zo duidelijk was. Hierdoor stond men nooit lang voor de kledingkast. Het was duidelijk wat de kledingvoorschriften waren en heel veel andere mogelijkheden waren er niet. Inmiddels ligt dat toch wel een beetje anders. Op de meeste kantoren is tegenwoordig veel meer geoorloofd. Zolang je er representatief uitziet, mag heel veel. Dat betekent bijvoorbeeld dat op steeds meer kantoren gewoon een spijkerbroek wordt gedragen. Let wel op dat de kledingvoorschriften per bedrijf verschillend kunnen zijn. 

Stiekem maken die verschillende kledingvoorschriften en lossere regels het wel wat lastiger. Veel mannen vinden het lastig om te bedenken wat ze moeten dragen. Daarom delen we hier enkele handige stylingtips om deze mannen een beetje op weg te helpen. 

Een overhemd is altijd goed 

Vind je het elke dag weer lastig om te bepalen wat je nu weer aan gaat trekken? Of vind je het simpelweg moeilijk om een zakelijke en representatieve outfit te bedenken? Dan zijn de overhemden van OverhemdenOnline altijd een goed idee. Het mooie van een overhemd is dat het bij heel veel verschillende gelegenheden gedragen kan worden. Dit komt ook doordat ze op ontelbaar verschillende manieren te combineren zijn. 

Overhemden kunnen bijvoorbeeld casual gedragen worden in combinatie met een T-shirt en een spijkerbroek, maar ze kunnen ook zeker formeel worden gedragen. Combineer het overhemd naar het werk bijvoorbeeld met een pantalon of een corduroy broek. Om dit iets informeler te maken, kun je het geheel weer afmaken met witte sneakers. Kortom: genoeg mogelijk en het valt bijna altijd in de smaak!

Extra tip: wil je je overhemden langer mooi houden? Draag dan altijd een shirt onder je overhemd. Zo voorkom je zweetplekken en hoeft het overhemd minder vaak gewassen te worden. 

Pas je kleding aan op de bedrijfscultuur 

Het ene bedrijf is het andere niet. Wat je bij je vorige werkgever met gemak kon dragen, kan bij je nieuwe werkgever misschien helemaal niet. Daarom is het belangrijk om te kijken naar wat de mensen op kantoor dragen en hoe de bedrijfscultuur is. Hier kun je vervolgens je outfit op afstemmen. Kom je er niet uit? Vraag dan om advies aan je werkgever. Ze hebben liever dat je dit vraagt, dan dat je in een verkeerde outfit op kantoor verschijnt. 

Beter te netjes dan te casual 

Vind je het lastig om een goede outfit te bedenken? Bijvoorbeeld voor een sollicitatiegesprek? Omdat je dan nog niet goed weet wat de mensen daar dragen, is het beter om iets netter te kleden. Je kunt je immers beter te netjes dan te casual kleden. Als je je te net kleedt, val je misschien juist op. Te casual kan juist overkomen alsof je minder goed je best hebt gedaan. Zolang je dus nog niet weet wat je moet dragen, is het betere om het zekere voor het onzekere te nemen. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie