Haal het EK voetbal naar huis!

Haal het EK voetbal naar huis!

Redactie Baaz

Het Europese voetbalkampioenschap staat voor de deur. Hoewel het toernooi aanvankelijk in 2020 zou plaatsvinden, werden de wedstrijden door COVID-19 vertraagd. Eind 2019 kwalificeerde de Nederlandse selectie zich met zes winsten voor een trotse plek in de competitie die ruim twee jaar later plaatsvindt. Nederland zou een paar maanden na de kwalificatie op slot gaan, maar dat het team van toen niet kunnen weten.

Ook jij en ik werden verrast. Nu, drie lockdowns en een donkere periode verder, is de avondklok geschrapt en lopen de terrassen weer vol. ‘Terug naar normaal’ zijn we daarentegen niet. De kans om op 11 juni in een kroeg naar de eerste aftrap te kunnen kijken is klein.

De meeste wedstrijden vinden na 20:00 plaats, terwijl terrassen om 18:00 dienen te sluiten. Zouden kroegen tegen die tijd wél toegankelijk zijn, dan is een ‘kroegbeleving’ onwaarschijnlijk. Alles wijst erop dat het EK met gezinsleden, huisgenoten en maximaal twee gasten wordt bekeken.

Van kroeg naar kantoor

Projectoren en voetbal gaan hand in hand samen. Bijna iedereen heeft wel eens naar de ietwat donkere, onscherpe beamerprojectie van een voetbalwedstrijd gekeken. Misschien in de kroeg, op een buitenterrein of tijdens een wijkfeestje van de buren. Alle drie de scenario’s staan haaks op de rol die projectoren in het bedrijfsleven en onderwijs spelen. Genoeg modellen hebben een vaste plek in de vergaderruimten van kleine en grote bedrijven veroverd. Een nog grotere groep is onmisbaar voor collegezalen en klasloken.

De weergave van deze projectoren is allesbehalve donker of onscherp. In tegendeel: modellen van ViewSonic, marktleider in projectoren, geven haarscherpe HD-resoluties in uiteenlopende kijkhoeken en lichtomstandigheden weer.

Met het juiste model beschik je over een topoplossing voor de meetings van een vergaderruimte - én het EK in de woonkamer.

Artikel vervolgt onder de afbeelding.

LED

Donkerheid en scherpte waren voor lange tijd het pijnpunt van projectoren. De meeste lichtbronnen bestonden vóór 2018 uit een lamp. Hoewel betaalbaar, hing een heldere weergave van de kijkhoek en lichtomstandigheden in een ruimte af. Sinds 2018 is het gebruik van LED gangbaar. Weergaven werden stukken helderder; de prijs bleef betaalbaar.

De modellen van ViewSonic bevatten gebruiksgemakkelijke apps. Verbinden kan met Bluetooth, Wi-Fi of USB-C. Geïntegreerde Harman Kardon-audio is van dusdanige kwaliteit dat de noodzaak van een externe speakerset wegvalt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie