Grootste christelijke videoplatform van Europa New Faith Network start crowdfunding voor groei

Grootste christelijke videoplatform van Europa New Faith Network start crowdfunding voor groei

Redactie Baaz

New Faith Network, het grootste christelijke videoplatform van Europa, heeft met trots de lancering van hun crowdfunding via CrowdAboutNow aangekondigd om hun ambitieuze groeiplannen te ondersteunen. Het platform is gestart in Hilversum met de missie om christenen wereldwijd te inspireren, dit doen zij met films en series over de Bijbel en geloofsverhalen. In totaal is 250.000 euro nodig voor uitbreiding van serie- en filmaanbod en ledenwerving.

Netflix voor Christenen

New Faith Network is aanbieder van christelijke films en series, begonnen in 2017 vanuit Hilversum, maar inmiddels in 37 landen beschikbaar. Met 24.000 leden in Nederland en activiteit in 35 Europese landen zijn zij binnen een aantal jaar uitgegroeid tot het grootste christelijke videoplatform van Europa. “In eerste instantie lag de focus voor New Faith Network voornamelijk op geloofsopbouwende video’s en artikelen, als aanvulling hierop voegden we op een gegeven moment ook een aantal christelijke films toe. Gelijk zagen we dat mensen daar massaal op afkwamen. Toen wisten we, hier moeten we meer mee doen”, vertelt Machiel Copier, hoofdredacteur van het platform.

Het videoplatform heeft als missie om christenen wereldwijd te inspireren. Je vindt er films over geloofsverhalen en series voor kinderen waarin het geloof op een speelse wijze wordt uitgelegd. “Een belangrijk verschil met streamingdiensten zoals Netflix is dat al onze films en series passen binnen de christelijke normen en waarden. We screenen alles volgens heldere criteria, geen seks of vloeken bijvoorbeeld”, aldus Copier.

Crowdfunding voor groei

De ambitie van het platform is om het aanbod van goede films en series uit te breiden in de landen waar ze momenteel actief zijn, dit zijn naast 35 Europese landen ook Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast wil het platform groeien in het aantal leden: “Dit helpt ons om in de toekomst meer films en eigen producties te maken. Hoe meer leden, hoe meer films en series we kunnen aanbieden. Dat maakt het platform in Nederland en het buitenland waardevoller voor onze leden”, vertelt Copier. 

Voor de financiering kiezen ze bewust voor een crowdfunding via CrowdaboutNow, Copier: “Zo kunnen we gelijkgestemden vragen om ons te helpen ons Christelijke platform verder op te laten bloeien.” Inmiddels is 199.000 euro opgehaald, minimaal is 250.000 euro nodig om met de groeiplannen aan de slag te kunnen. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie