Gratis seminar: Samenwerken via breedband

Redactie Baaz
4 juni 2007 organiseert Mediaplaza voor het MKB een kosteloos seminar over de mogelijkheden van breedband: Succesvol samenwerken, van leverancier tot klant.

Het gaat onder andere over mobiel werken met breedband. Verder wordt er aandacht besteed aan de mogelijkheden om personeel te werven met breedband en zet Wim Bens innovatieve breedbandtoepassingen op een rij. En verder wordt natuurlijk breed ingegaan op het feit dat breedband efficiency-verbeteringen en kostenverlaging op kan leveren.

Het programma:

10:45 uur - Inleiding 'Ondernemer, grijp nu uw kans!'
Door dagvoorzitter Wim Bens, directeur Innovation Lab (TU Eindhoven)
Een prikkelende inleiding met tal van voorbeelden van concurrenten, die voor u uit rennen met innovatieve breedbandtoepassingen.

11:15 uur - Wij zijn er klaar voor!
Door Eric Rickelman, Innovatie-adviseur Nederland BreedbandLand
Tour d'horizon gaat over de praktische inzetbaarheid van breedband bij het verbeteren van de samenwerking tussen partijen in de keten. Dit is een praktisch ingestoken inleiding aan de hand van een concrete case in de keten van fabrikanten, groothandel en retailers. Ook zal de rol van brancheorganisaties en /of andere samenwerkingsvormen hierin worden belicht.

12:00 uur - Pauze

12:15 uur - "Personeel; werven, selecteren, opleiden en coachen met behulp van breedband"
Door Marieke van der Ree, Innovatieadviseur Onderwijs Nederland Breedbandland
Tijdens deze presentatie wordt op praktische wijze duidelijk gemaakt hoe het MKB met behulp van breedbandige concepten op efficinte wijze personeel kan werven en selecteren, hen op effectieve wijze op het gewenste niveau kan brengen of houden en het verloop kan beperken. Ook zullen er initiatieven uit andere sectoren besproken zoals Horeca en de servicesector.

13:00 uur Lunch

13:45 uur Workshops

Samenwerken op afstand.
Door Ed Magnee, innovatie-adviseur Nederland BreedbandLand

Nederland loopt vast. Nomadisch werken biedt een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Werken onderweg; waar je ook bent, altijd een goed uitgeruste werkplek tot je beschikking. De technologie maakt het mogelijk. Vaste en mobiele breedbandverbindingen, flexibele werkplekken langs doorgaande routes en nieuwe slimme toepassingen. Aangevuld met andere gemaksdiensten ontstaat zo een dicht netwerk van Business Points die uitgroeien tot complete Multiservice Points. Bent u veel onderweg? Hoe werkt u dan mobiel? Hoe zou u graag mobiel willen werken? In deze workshop bieden wij u een doorkijk naar de mogelijkheden en inventariseren met u de behoefte die u als professional heeft.


Op zoek naar grenzen van de markt (het ontwikkelen van een rol als ketenregisseur),
Door Robin Voet, directeur Base Logistics

Base Logistics, actief in de logistieke markt, is een breed georinteerde organisatie die met haar activiteiten voortdurend op zoek is naar de grenzen van de markt door vergaande inzet van ICT en internet. De organisatie vormt een kenniscentrum van waaruit razendsnel oplossingen worden gegenereerd voor menig vraagstuk op het gebied van logistiek en automatisering.

Software diensten voor het MKB via breedband
Door Martin Pot (Formulemanager Beheer bij Coperatie Primera) en Jacco Koene (KPN) ; Software As A Service.

De MKB-er zit niet alleen te wachten op breedbandtechniek maar k op geschikte toepassingen die de bedrijfsvoering vereenvoudigen en kostenbesparing op kunnen leveren. Software As A Service biedt slimme diensten die voor betere samenwerking zorgen en de MKB ondernemer ruimte geeft om op de primaire bedrijfsprocessen te blijven focussen.


Slimmer digitaal (samen-)werken met behulp van nomadisch breedband toepassingen.
Door Geerten Eijkelenboom, innovatie-adviseur Nederland BreedbandLand

Nieuwe breedband toepassingen bieden het regionaal werkende MKB extra mogelijkheden om het werkgebied te vergroten, de service te verbeteren en/of dichter bij de klant te komen. In steeds meer regio's worden initiatieven ondernomen om de bakker, verzekeraar, uitzendbureau, enz. digitaal terug te krijgen in dorpen en/of wijken. De kern tot succes is om deze commercile breedband dienstverlening te koppelen aan maatschappelijke diensten. Bewoners van deze regio's kunnen straks via n breedbandkanaal een palet aan diensten af gaan nemen. In deze workshop kunt u kennismaken met initiatieven die u in staat stellen op deze ontwikkeling in te spelen.


Schrijf nu in op: www.mediaplaza.nl/seminar/breedband

Bron: Mobielbreedband.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie