Gratis business coaching voor bedrijven

Redactie Baaz
Het hele jaar in lockdown zorgt voor grote problemen bij bedrijven en ondernemers. Sommige organisaties zijn in zwaar weer terecht gekomen, groeiambities kwamen onder druk te staan en bijna allemaal kregen ze te maken met grote veranderingen in de bedrijfsvoering, inclusief de onzekerheid die daarbij hoort.

De Haagse Gijsbert van der Meulen wil hier een zinvolle bijdrage aan leveren en heeft daarom de actie FiveLeggedSheep opgezet. Hiermee wil de ondernemer in 2021 zoveel mogelijk bedrijven in Nederland gratis helpen om sneller weer op de been te komen of om harder te groeien. Zijn enige voorwaarde is dat bedrijven achteraf de waarde van zijn advies bepalen en dat doneren aan Make-A-Wish, zodat ook ernstig zieke kinderen een positieve boost kunnen krijgen. 

Ondernemersmentaliteit tijdens coronapandemie 

Inmiddels is de coronapandemie al een jaar een feit en is het grotendeels thuis zijn voor velen al het nieuwe normaal. Helaas is het voor een hoop bedrijven en ondernemers nog steeds niet normaal. Ze kunnen werkzaamheden niet uitvoeren of zien de groei teruglopen. De inspiratie en energie ebt weg en een groot deel zit met de handen in het haar. 

Voor sommige ondernemers dreigt een faillissement. Anderen vragen zich juist af hoe ze van startup naar scale-up gaan, nieuwe markten kunnen betreden, groei terug kunnen vinden of verliezen kunnen beperken. Soms is er behoefte aan boardroomsessies, resultaatoptimalisatie of het hervinden van de ondernemersmentaliteit, maar zijn er vanwege de terughoudende inkomsten geen middelen om in die bedrijfsbehoeftes te voorzien. 

Gijsbert: “Het maakt mij niet uit hoe groot of hoe klein de organisatie is, in welke branche het zich bevindt of wat de uitdagingen zijn. Ik ga meehelpen om de doelstellingen te behalen. Het enige wat ik van bedrijven vraag is dat ze achteraf zelf bepalen hoeveel geld ze overmaken naar Make-A-Wish. Een prachtige organisatie die wil voorkomen dat het leven van kinderen met een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte alleen nog maar gaat over ziek zijn. Zo kunnen er met één advies twee wensen vervuld worden.” 

Gratis advies 

Middels FiveLeggedSheep gaat Gijsbert in 2021 zoveel mogelijk bedrijven in Nederland van gratis zakelijk advies voorzien. Het enige wat hij daarvoor terugvraagt is een donatie aan Make-A-Wish, zelf in te vullen door de opdrachtgever. 

Gijsbert: “Onlangs, tijdens de lockdown, was ik in gedachten verzonken, terwijl ik naar mijn zoon keek en ineens dacht ik: hoe zeer staat je wereld stil als je kind ziek wordt? Wat doe je als je niet meer de luxe hebt om ruzie te maken? Wat doe je als er geen behang meer is om iemand achter te plakken, maar alleen nog maar lange witgeverfde ziekenhuismuren? Met dat besef besloot ik: ik ga wat doen! De simpele realiteit is dat je mij niet in een ziekenhuis of zorginstelling wilt neerzetten om te helpen. Maar ik kan wel helpen op een andere manier. Helpen door mijn tijd, aandacht, middelen en netwerk te besteden aan het meedenken over oplossingen.” 

Opdrachtgevers  

Inmiddels is Gijsbert in gesprek met de eerste opdrachtgevers die willen meewerken aan het project en er zijn ook al donaties opgehaald. Maar er is nog genoeg ruimte voor nieuwe opdrachten en er moeten nog een hoop donaties gedaan worden om de geplande €5.000,- op te halen. Kijk voor meer informatie over de donaties en opdrachtgevers op de actiepagina. 

 

 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie