GPS-ondersteund teamwork onderweg

GPS-ondersteund teamwork onderweg

Redactie Baaz
Met veel medewerkers op de weg kan de aansturing lastig zijn. Zakelijke GPS-toepassingen bieden dan een oplossing. Over Carpointer, Yeti, TomTom en meer.

Alle chauffeurs zijn op pad en er moet met spoed een pakketje worden opgehaald op het Amstelplein in Amsterdam. Dat is geen probleem voor een koeriersbedrijf, maar welke chauffeur zit nu het dichtst bij? Een rondje chauffeurs bellen geeft u het antwoord, maar ideaal is dat natuurlijk niet.

Het kan ook anders. Met een tweeweg-GPS-systeem hebt u het antwoord met één druk op de knop. Binnen enkele seconden heeft uw medewerker een nieuwe opdracht op het scherm staan. In dit voorbeeld noemen we een koeriersbedrijf, maar wat voor koeriers geldt, geldt natuurlijk voor iedereen onderweg. Of het nu loodgieters zijn, verkopers of wijkverpleegkundigen.

Combinatie technieken

Naast de GSM-carkit behoren GPS-navigatiesystemen tegenwoordig bijna tot de standaarduitrusting van een auto. De combinatie van deze twee technieken biedt echter veel mogelijkheden voor de zakelijke markt. U weet precies waar uw medewerkers zijn; rittenregistraties kunnen direct aan uw administratieve systeem worden gekoppeld en nieuwe planningen kunnen online worden doorgestuurd.

Zakelijke navigatiesystemen worden onder spannende namen als 'Connected Navigation' en 'Advanced Fleetmanagement System' in de markt gezet. De onderliggende basis bij dergelijke systemen is echter simpel. Een plaatsbepalingmodule (GPS) houdt precies bij waar een voertuig of een persoon zich op dat moment bevindt en de ingebouwde GSM zorgt ervoor dat de thuisbasis op de hoogte blijft van die locatie. Het programma op de thuisbasis wordt gevoed met deze informatie, zodat u niet alleen weet waar uw medewerkers zitten, maar ook hoe hard ze rijden, waar ze vandaan komen en waar ze naar toegaan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie