Gouden Gids nu ook mobiel toegankelijk

Redactie Baaz
Het Deense bedrijf MobilePeople.com heeft in opdracht van de Gouden Gids een naslagwerk ontwikkeld dat gratis te downloaden is voor de mobiele telefoon.

Truvo Mobiel, zoals het naslagwerk heet, combineert gegevens uit de Gouden Gids en de Nationale Telefoongids met nieuws en toegang tot Wikipedia. Truvo Mobiel is een product van de Gouden Gids.

Naamgeving
Een woordvoerder van de Gouden Gids legt uit dat de mobiele gids niet Gouden Gids is gaan heten, omdat mensen de Gouden Gids associren met een boek. Dat beeld wil Gouden Gids in stand houden, maar het bedrijf wil wel nieuwe mobiele diensten lanceren. Dat gebeurt dus onder de naam Truvo. Gouden Gids Nederland verandert een dezer dagen de naam van het bedrijf in Truvo Group Nederland.

Startpagina
Truvo is een kleine downloadgids (239 kb) die moet uitgroeien tot een startpagina voor mobiel internet. Daarom kun je via Truvo niet alleen zoeken op bedrijven en personen, maar ook nieuws lezen uit De Telegraaf, het weerbericht van Meteoconsult bekijken en ringtones downloaden van Bertelsmann-dochter Arvato. De zoekmachine biedt ook zoektoegang tot het web en Wikipedia. In een volgende versie moet ook reisinformatie komen.

Gebruikcijfers
Bedrijven die in de Gouden Gids adverteren kunnen inzage krijgen in de gebruikcijfers rondom hun vermelding in alle versies van hun bedrijfsadvertentie: papier, web en mobiel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie