GoPro zet ruim honderd man op straat
GoPro zet ruim honderd man op straat

GoPro zet ruim honderd man op straat

Redactie Baaz
GoPro gaat snijden in het personeelsbestand. De camerafabrikant ontslaat zeven procent van de medewerkers vanwege tegenvallende resultaten in het laatste kwartaal van 2015.

GoPro snijdt in personeelsbestand

De tegenvallende resultaten in de laatste maanden van 2015 vormen de directe aanleiding voor de banenreductie, schrijft Mashable. GoPro maakte woensdag bekend dat het in het vierde kwartaal een omzet van 435 miljoen dollar heeft gedraaid, minder dan verwacht. Een reden daarvoor is dat GoPro diverse keren de prijs van de nieuwe actiecamera Hero4 heeft verlaagd. 

CEO GoPro: emotioneel besluit

​'Het personeelsbestand is de afgelopen twee jaar elk jaar met zo'n vijftig procent gegroeid naar meer dan 1500 werknemers aan het einde van 2015', meldde GoPro. Het bedrijf neemt de pijnlijke maatregel 'om de beschikbare middelen beter af te kunnen stemmen op de belangrijkste groeiprojecten'. GoPro-ceo Nick Woodman sprak van een 'zeer emotioneel besluit'. 

De laatste maanden is GoPro op de beurs steeds minder waard geworden. Beleggers vrezen dat de vraag naar de producten van het bedrijf terugloopt. In augustus van vorig jaar was een aandeel GoPro nog 65 dollar waard; deze week nog maar 14 dollar. De koers zakte na de omzetwaarschuwing zelfs naar 11 dollar.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie